BIVŠI POTPREDSJEDNIK VLADE

Damir Polančec: Izdali su me, ali još nosim iskaznicu HDZ-a u džepu

Ispada da sam bio u nekoj privatnoj vladi u kojoj oni nisu sudjelovali, ustvrdio je Damir Polančec
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - “Bilo je dovoljno znakova da je svaki član Predsjedništva HDZ-a, pa tako i ja, mogao naslutiti da mora postojati nekakav alternativni način financiranja određenih aktivnosti”. Izjavio je to, i samim time optužio svoje nekadašnje kolege iz vrha HDZ-a, Damir Polančec u intervjuu jednom tjedniku, no za bilo kakve dodatke i objašnjenja, rekao je, “još nije vrijeme”.

Duboko je, kaže, razočaran što su njegove kolege sve zaboravile.

Obraz ili karijera?

“Ispada da sam ja bio u nekoj privatnoj vladi u kojoj oni nisu sudjelovali i donosili odluke. Očito im je njihova politička karijera i vlastita guzica važnija od bilo čega drugoga, iako mislim da bi čovjeku njegov obraz trebao biti najvažniji”, rekao je Polančec i zaključio:

“Sigurno ne mogu prihvatiti da je ovo što se meni događa dokaz neovisnosti Jadranke Kosor i njene borbe protiv korupcije”.

Nekadašnji potpredsjednik Vlade ustvrdio je da Jadranka Kosor upravlja državom na isti način kao njezin prethodnik Ivo Sanader.

Iako Polančeca, kao i njegova odvjetnika Antu Nobila prozivaju da su rušitelji Vlade, on kaže kako unatoč tome u novčaniku i dalje nosi člansku iskaznicu HDZ-a.

“Vjerujem da će, kad se jednog dana pročisti od ovih zaboravnih koji se ne sjećaju šest godina rada sa Sanaderom, netko novi u vrhu HDZ-a za mene reći - nismo kao stranka bili fer prema tom čovjeku”, rekao je Polančec.

Zabrana komentiranja

Na ove njegove tvrdnje jučer se iz HDZ-a nije mogao čuti nikakav komentar. Polančecovi nekadašnji kolege redom su odgovarali: “Bez komentara”.

Prema tvrdnjama naših sugovornika, odavno je, iz samog vrha stranke, zabranjeno komentirati izjave bilo kojeg od bivših HDZ-ovaca, bez obzira na to jesu li sami izašli iz stranke ili su izbačeni. Ipak, u neslužbenom razgovoru i viskopozicionirani HDZ-ovci priznaju da prema Polančecu nisu bili u redu, da su ga trebali snažnije i bolje zaštititi, ali i da je on mogao dva puta promisliti prije nego što je angažirao odvjetnika “koji uvijek sve temelji na premisi da je HDZ zlo”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 15:12