IZBJEGAVA ZATVOR

Damir Vrbanović dobio i treću odgodu izvršenja kazne jer mora na fizikalnu terapiju

Vrbanoviću je odsluženje kazne odgođeno zbog odlaska na fizikalnu terapiju nakon operacija oba koljena
Damir Vrbanović
 Emica Elvedji/Cropix

Bivši izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, koji je s braćom Mamić te bivšim poreznjakom Milanom Pernarom osuđen u postupku zbog izvlačenja oko 114 milijuna kuna iz GNK Dinamo na osnovi aneksa ugovora o profesionalnom igranju s Lukom Modrićem i Dejanom Lovrenom, treći je put odgodio odlazak u zatvor.

Vrbanović je pravomoćno osuđen na tri godine zatvora, a prema najnovijoj odluci sutkinje izvršenja zagrebačkoga Županijskoga suda, bivši čelnik HNS-a na odsluženje kazne trebao bi se javiti 5. studenoga ove godine. Vrbanoviću je odsluženje kazne odgođeno zbog odlaska na fizikalnu terapiju nakon operacija oba koljena, a premda je tražio odgodu od pola godine, sutkinja izvršenja dala mu je osjetno kraći rok. Vrbanović je, pak, prema pravomoćnoj presudi prvi put trebao završiti u zatvoru 26. svibnja ove godine, no zbog zdravstvenoga stanja to mu je najprije prolongirano do sredine kolovoza, a zatim i do kraja rujna.

U međuvremenu se Vrbanović podvrgnuo operacijama oba koljena u klinici u Lovranu, a sada mu je zbog fizikalne terapije nakon operacija, rok za odlazak u zatvor produljen i do 5. studenoga. Inače, Vrbanović je nedavno snimljen kao dio službene delegacije HNS-a na komemoraciji u povodu smrti počasnoga predsjednika HNS-a Vlatka Markovića.

Na fotografijama koje je HNS, prema pisanju Nacionala, najprije objavio pa zatim obrisao, vidi se Vrbanović kako s ostalim delegatima Saveza stoji pored Markovićeva groba. Inače, na osnovi presude osječkoga Županijskoga suda, koju je u ožujku potvrdio Vrhovni sud, u zatvoru se zasad nalazi samo bivši poreznik Pernar, koji se sam javio na odsluženje kazne od tri godine i dva mjeseca, dok su Zdravko Mamić i Zoran Mamić u bijegu u BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:37