SLUŽENA JE I MISA

Dan državnosti u Vukovaru: ‘Gradimo Hrvatsku onakvu kakvu želimo - nemojmo je razgrađivati‘

Danas uputimo svoje zahvale svima koji su svoje živote dali za našu domovinu, rekao je gradonačelnik Ivan Penava

ilustrativna fotografija Memorijalnog groblja u Vukovaru

 Vlado Kos/CROPIX

Povodom Dana državnosti u ponedjeljak vijence podno spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovnskog rata položila su i svijeće upalila brojna izaslanstva među kojima i Vukovarsko-srijemske županije te grada Vukovara.

"Nema bolje poruke od one koju smo čuli na svetoj misi, a to je poziv da gradimo Hrvatsku onakvu kakvu želimo - nemojmo je razgrađivati. Ovu smo našu Hrvatsku čekali stoljećima te smo je dobili uz božju pomoć i pomoć naših branitelja, a danas je pomalo rastečemo", poručio je župan Damir Dekanić nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća na Memorijalnom groblju.

Prethodno je u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova služena sveta misa.

U odvojenom protokolu vijenac je podno spomenika na Memorijalnom groblju položilo i svijeću upalilo izaslanstvo grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom.

"Danas uputimo svoje zahvale svima koji su svoje živote dali za našu domovinu, izrazimo ponos slaveći sva njezina ostvarenja te nastavimo zajedno doprinositi njezinu boljitku", rekao je Penava.

Izrazio je zadovoljstvo što 32 godine nakon Domovinskog rata imamo svoju državu i postigli smo ključne ciljeve, članica smo Europske unije i NATO saveza, no isto toliko godina poslije glavni krivci za bijele križeve na vukovarskom Memorijalnom groblju nisu izvedeni pred lice pravde, prvi smo po korupciji u Europi, a kupovna moć hrvatskih građana je sve manja, rekao je Penava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:47