SLAVONIJA U CRNOM

DAN NAKON TRAGEDIJE KOD NOVSKE Jedna se djevojka s teškim ozljedama i dalje bori za život, vozač 'kamiona smrti' noć proveo u policiji

 
 Damir Krajač / CROPIX

Stanje teško ozlijeđene djevojke koja je stradala u stravičnoj prometnoj nesreći na odmorištu autoceste kod Novske i dalje je izuzetno kritično. Kako je Jutarnjem potvrđeno u Općoj bolnici Slavonski Brod, ona se i dalje bori za život, a liječnici poduzimaju sve mjere intenzivnog liječenja kako bi je spasili.

- Njezino stanje nepromijenjeno je te je i dalje u životnoj opasnosti - rečeno nam je u bolnici.

Podsjetimo, na autocesti A3 u petak ujutro došlo je do tragedije. Kamion zagrebačke tvrtke Marin promet bez kočenja je "uletio" na odmorište te udario u skupinu pješaka. Dvije 14-godišnjakinje na mjestu su ostale mrtve, a dvije djevojke u dobi od 25 i 26 godina, koje nisu bile sa skupinom osnovnoškolaca iz Dalja, teško su ozlijeđene. Jedna je smještena na Odjel kirurgije u Novoj Gradiški dok je druga, s teškim ozljedama mozga, premještena na neurokirurški odjel bolnice u Slavonskom Brodu.

Policija i Općinsko državno odvjetništvo u Sisku u međuvremenu nastavljaju rasvjetljavati okolnosti ove nesvakidašnje nesreće. Još u petak poslijepodne uhićen je 59-godišnji vozač kamiona koji je izazvao prometnu nesreću te je on noć proveo u policiji u Kutini.

Kamion je s odmorišta prevezen na parkiralište policije u Kutini te će na njemu biti provedena dodatna vještačenja koje će provesti djelatnici Centra za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba, dok bi vozač trebao tijekom jutra biti priveden sucu u Sisku koji će odlučiti hoće li mu odrediti istražni zatvor. Tereti ga se izazivanje teške prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 17:11