TREĆA PO hijerarhiji

Dan za povijest: Raffaela Petrini je žena na najvišem položaju ikada u Katoličkoj crkvi!

Na toj dužnosti ona je po preseansu treći dužnosnik vatikanske države, nakon pape Frane kao monarha, te predsjednika Guvernerata.

Raffaela Petrini

 Youtube Screenshot

Č. s. dr. Raffaela Petrini (52), redovnica Kćerî Duha svetoga, nova je glavna tajnica Guvernerata Države Vatikanskoga Grada. Na toj dužnosti ona je po preseansu treći dužnosnik vatikanske države, nakon pape Frane kao monarha, te predsjednika Guvernerata, a to je zasad još mons. Fernando Vérgez Alzaga (76), jer je na tu dužnost imenovan u početku prošlog mjeseca, iako je prešao dob obvezatnog umirovljenja od 75 godina.

Petrini je tako i na najvišoj dužnosti koju je ikada zauzimala neka žena u hijerarhiji Svete Stolice i njezine minijaturne Države Vatikanskoga Grada.

Rođena je u Rimu 15-I-1969. Diplomirala je političke znanosti na rimskome Međunarodnome slobodnom sveučilištu (LUISS) Guido Carli, koje je osnovao talijanski industrijski patronat Confindustria. Doktorat je postigla na dominikanskome Papinskom sveučilištu sv. Tome Aquinskoga u Rimu, gdje sada i predaje. Od 2005 je uposlena u vatikanskoj kurijalnoj Kongregaciji za evangelizaciju narodâ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:53