PRAVO PROLJEĆE

Danas će biti iznadprosječno toplo, ponegdje na kopnu temperature će se penjati i do 25 stupnjeva

Vjetar će u prvom dijelu dana biti uglavnom slab, popodne umjeren jugozapadni i jugoistočni, u gorju i s jakim udarima

Ilustrativna fotografija

 Bruno Konjevic/CROPIX

Pretežno sunčano i iznadprosječno toplo, s najvišom dnevnom temperaturom od 19 do 24, ponegdje na kopnu i do 25 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za četvrtak.

Ujutro je mjestimice moguća kratkotrajna magla.

Vjetar u prvom dijelu dana uglavnom slab, popodne umjeren jugozapadni i jugoistočni, u gorju i s jakim udarima.

image
DHMZ

U većem dijelu zemlje vremenski uvjeti povoljni su za vožnju i vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama cesta gdje traju radovi, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Na A1 do 31. ožujka kroz tunel Konjsko, zbog miniranja se kratkotrajno do 15 minuta prekida promet u oba smjera u četiri navrata u dnevnim terminima od ponedjeljka do petka te u tri navrata subotom.

Na A3 Bregana-Lipovac zbog sanacije Jadranskog mosta te pojačanog priljeva vozila u prilazu čvora Jankomir i dalje prema Zagrebu postavljena je privremena regulacija prometa na čvoru Jankomir gdje je zatvoren vozni trak u dužini od 700 m. Prometna signalizacija postavljena je dok traje sanacija Jadranskog mosta.

Zbog asfaltiranja ulaza na odmorište Novoselec u smjeru Bregane, odmorište je zatvoreno za sav promet kao i zaustavni i vozni trak u smjeru Bregane.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja, osim na GP sa Srbijom gdje teretna vozila na GP Bajakovo (Batrovci) čekaju jedan sat na izlazu, a na GP Tovarnik (Šid) 5 sati na ulazu i 2 sata na izlazu.

Što se vremena u petak tiče, bit će barem djelomice sunčano, osobito na jugu i istoku te i dalje iznadprosječno toplo. Na sjeverozapadu od sredine dana postupno sve više oblaka. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, u gorju te mjestimice u središnjim predjelima jak, a na Jadranu i jugo. Najniža temperatura uglavnom od 3 do 8, na Jadranu između 8 i 11 °C. Najviša dnevna većinom od 18 do 23 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:35