OBILNE KIŠE

Danas ide do 16 °C, a sutra još toplije! Temperature će rasti i preko 20 stupnjeva, ali ubrzo slijedi ‘potop‘

Sutra se očekuju još više temperature pa će u nekim dijelovima zemlje one rasti i preko 20 stupnjeva

Iliustrativna fotografija

 Damjan Tadic/Cropix

Danas će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, u unutrašnjosti povremeno i povećanu, no zadržat će se uglavnom suho, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, u gorju s jakim udarima, a popodne u središnjim i istočnim predjelima u okretanju na jugoistočnjak. Na moru će puhati umjereno i ponegdje jako jugo i jugozapadni vjetar, no još tijekom jutra uz obalu bura i tramontana. Ujutro na kopnu mraz. Najviša dnevna temperatura zraka od 11 do 16 stupnjeva Celzijusovih.

Meteorologinja N1 televizije Tea Blažević javlja da su jutros temperature niske, posebice u unutrašnjosti pa je tako u Otočcu jutros izmjereno minus tri stupnja. Iz HAK-a upozoravaju i na mogućnost poledice zbog tako niskih temperatura.

Blažević najavljuje da će danas dan biti topliji nego jučer, a većinom će biti i suh.

Sutra se očekuju još više temperature pa će u nekim dijelovima zemlje one rasti i preko 20 stupnjeva. Ipak, neće svugdje biti stabilno pa je moguća i kiša sredinom dana i poslijepodne u gorju i na sjevernom Jadranu.

U petak će biti još više kiše, posebice poslijepodne i navečer, a na Jadranu su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom. Kiša i pljuskovi mogući su i za vikend, javlja meteorologinja N1 televizije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 19:06