MALJEVAC

'DANAS JE MIRNO, ALI SINOĆ SU MIGRANTI POSTALI AGRESIVNI' Granični prijelaz još je uvijek zatvoren, ograda koju je podigla policija i dalje je ondje

 
Policija na graničnom prijelazu, fotografija snimljena 24.10.
 Robert Fajt / CROPIX

Situacija na Graničnom prijelazu Maljevac, na kojem je jučer velika skupina stranih miganata pokušavala prijeći državnu granicu Hrvatske i BiH, danas je mirna, javlja Avaz. Migranti su u šatorima, a oko njih je raspoređen veliki broj pripadnika bosanskohercegovačke granične policije.

Granični prijelaz ostat će zatvoren dok se situacija ne normalizira, doznaje N1. Migranti, njih oko 250 koje je bh. policija sinoć odgurala dalje od granice, spavali su na tlu, ložili vatru kako bi se ugrijali. Među njima ima žena i djece.

Fizičke prepreke koje je na granicu postavila hrvatska policija i dalje su ondje, kao i pojačan broj policajaca koji su jučer pozvani kako bi spriječili ulazak migranata iz BiH.

Na graničnom prijelazu Maljevac noć je protekla mirno, potvrdila je za glasnogovornica MUP-a USK Snežana Galić.

- Dogodio se manji sukob između migranata sinoć, ali, srećom, nije bilo težih ozljeda - kazala je Galić. N1 međutim javlja kako je u tom sukobu jedan bh. policajac teže ozlijeđen.

I iz Granične policije BiH su za Avaz potvrdili da je noć protekla relativno mirno.

Glasnogovornica GPBiH Sanela Dujković je kazala da su jučer u tri navrata migranti pokušali proći dio mosta koji je na teritoriji Republike Hrvatske.

- U večernjim satima migranti su postali agresivniji. Gađali su flašama i kamenjem policiju Hrvatske, zbog čega su pomjereni još dublje u teritoriu BiH, dakle nekih 500 metara. Tijekom naguravanja nekoliko policajaca i migranata je povrijeđeno, ali se radi o lakšim ozljedama - kazala je Dujković.

Istaknula je da se danas na GP Maljevac nalazi oko 150 migranata.

- Evidentno je da tu ima i ranjivih kategorija, žena i djece. Granična policija formirala je operativni stožer u Velikoj Kladuši, a danas će se održati i sastanci s policijom. Sve u svemu, noć je bila mirna - navela je Dujković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:14