POSLJEDNJE POČIVALIŠTE

Danas je u tišini pokopana kći čuvenog kipara Ivana Meštrovića, u obiteljskoj oazi u srcu Dalmatinske zagore

Mlađa kći i treće od četvero djece slavnog umjetnika Ivana Meštrovića preminula je još 2. veljače u 96. godini u Buenos Airesu

Mauzolej u Otavicama

 Nikša Stipaničev/Cropix

U obiteljsku grobnicu u kripti crkve Presvetog Otkupitenja na Paraćevoj glavici u Otavicama kod Drniša, danas je tiho, u krugu obitelji i bližnjih, pokopana Marija (Marica) Meštrović, kći kipara Ivana Meštrovića, piše Slobodna Dalmacija.

Mlađa kći i treće od četvero djece slavnog umjetnika i njegove druge supruge Olge Kesterčanek Meštrović, preminula je još 2. veljače u 96. godini u argentinskoj metropoli Buenos Airesu, gdje je s obitelji živjela dugi niz godina.

Marija Meštrović rođena je 1927. u Zagrebu, a do početka Drugog svjetskog rata živjela je u Zagrebu i Splitu, kada se s obitelji seli u Italiju i Švicarsku, a zatim u Buenos Aires. Bila je majka četvero djece: danas pokojne Veronike Pelicarić, Ivane Stancomb, Ivana Marca Pelicarića i Elizabeth Krstulović.

image

Marija Meštrović

Privatni album

Prilikom objave njezine smrti, iz Atelijera Meštrović su objavili kako je "Marija Meštrović svoj život posvetila zalaganju za očuvanje i promicanje očeve ostavštine te je sudjelovala u osnivanju i radu Fondacije Ivana Meštrovića."

Autorica je memoarskih tekstova "Suze i zvijezde gradova", te očeve biografije "Život i djelo Ivana Meštrovića.

Od četvero djece jednog od globalno najpoznatijih Hrvata, živ je najmlađi sin Mate koji je rođen 1930. godine, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 20:28