U ORGANIZACIJI JUTARNJEG

Danas na portalu Jutarnji.hr: Pratite veliko sučeljavanje 7 vodećih kandidata za Zagreb

Na 17. katu hotela Westin u petak u 14 sati programe će sučeliti Tomašević, Filipović, Klisović, Pavičić Vukičević, Škare Ožbolt, Troskot i Škoro
Vesna Škare Ožbolt, Jelena Pavičić Vukičević, Tomislav Tomašević, Miroslav Škoro, Davor Filipović, Joško Klisović i Zvonimir Troskot
 Cropix/Vesna Veselić

Jutarnji list organizira prvo veliko predizborno sučeljavanje kandidata za zagrebačkog gradonačelnika u petak u 14 sati u hotelu Westin.

Prema zakonu, nismo bili dužni pozvati sve kandidate nego smo pozvali one koji prema anketama imaju najbolje šanse. Prvi je to put da će se na jednom mjestu okupiti svih sedam najrespektabilnijih kandidata u neizvjesnoj bitki za Zagreb i uživo sučeliti svoje programe, vizije i ideje kako voditi metropolu u iduće četiri godine.

U sat i pol najvažnije medijske debate prije prvog kruga lokalnih izbora na pitanja naših moderatora Ivanke Tome i Gorana Penića odgovarat će Tomislav Tomašević, čelnik platforme Možemo! i Zagreb je naš, Davor Filipović, kandidat Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Joško Klisović u ime Socijaldemokratske partije (SDP), Jelena Pavičić Vukičević, predsjednica Stranke rada i solidarnosti i trenutna vršiteljica dužnosti gradonačelnice, Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta, Vesna Škare Ožbolt, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu, i Zvonimir Troskot, kandidat Mosta nezavisnih lista.

Fotelja zagrebačkog gradonačelnika ostala je prazna nakon iznenadne smrti Milana Bandića koji je gradom vladao više od 20 godina. Druga je to najvažnija izvršna funkcija u državi, a budući gradonačelnik upravljat će milijunskim gradom koji ima proračun veći od 13,6 mlrd. kuna.

Zato je bitno da naši čitatelji, gledatelji i budući birači doznaju kako kandidati misle napokon pokrenuti obnovu grada teško stradaloga u potresu, što smatraju trenutno najvećim problemima, kako riješiti financijske dubioze, koji su to projekti koji bi trebali mijenjati vizuru grada, a kako bi ustrojili gradsku upravu i Holding. Sve će se moći gledati uživo na online platformama jutarnji.hr i Facebook stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 04:47