GORDAN GRLIĆ RADMAN

‘Danas sam ispunio imovinsku karticu, pogriješio sam što četiri godine za to nisam imao vremena‘

Spreman je platiti kaznu koliku mu Povjerenstvo odredi. Kaže i da je 2019. javnosti predočio u kartici i ‘što je trebalo i što nije‘

Gordan Grlić Radman

 Damjan Tadic/CROPIX

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, čiji opoziv traži oporba jer u imovinsku karticu nije upisao 2,1 milijun eura dobiti od dividende, odbacio je u srijedu prozivke na svoj račun te otkrio da je karticu ispunio danas.

"Pogriješio sam što četiri godine nisam imao vremena učiniti to, evo danas smo ispunili imovinsku karticu", odgovorio je oporbi koja ga je redom prozivala da četiri godine, unatoč naputku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, nije ažurirao svoju karticu.

Spreman je, kaže, platiti kaznu koliku mu Povjerenstvo odredi. Rekao je i da je 2019., kad je postao ministar, javnosti predočio u kartici i "što je trebalo i što nije". Ističe da je novac stekao na zakonit način, da nikome nije dužan, da nikome nije napravio štetu.

"Karticu ćete ažurirati jer ste otkriveni s prstima u pekmezu", rekao mu je Peđa Grbin (SDP).

Ministar je rekao da iz njegove kartice nije "nestao" stan jer ga je darovao kćeri koja se lani udala dok je automobil BMW prodao jer ga ne vozi.

Na propitivanje Damira Bajsa (Fokus) kako je do pogreške s karticom došlo, ministar tumači da se u njegovu poslu mora biti predan.

"Dok ste vi ovdje po kafićima skupljali potpise, ja sam skupljao potpise ministara da se BiH čim prije otvore pristupni pregovori", izjavio je.

"Fokusirao sam se na vanjsku politiku, to je moje opredjeljenje - hrvatska vanjska politika, diplomacija", poručio je.

Mirelu Ahmetović (SDP) zanimalo je što mu, dok ide po ministarskim konferencijama, kažu kolege, jesu li iznenađeni sukobom interesa.

"Imam super odnose s kolegama, toliko mi je lijepo da bih htio biti ministar sto godina, ako poživim", odgovorio joj je i dodao da ga uglavnom pitaju za 54 zastupnika koji su glasovali protiv pomoći Ukrajini.

"Vi mislite da se vanjska politika samo tako vodi, mi se brinemo i za vas", rekao je zastupnici.

"U Švicarskoj i Njemačkoj nema imovinskih kartica, porezna uprava vodi računa o svemu", uzvratio je Urši Raukar Gamulin (Možemo), koja ga je pitala kako bi u Švicarskoj prošao dužnosnik da se četiri godine ne drži uputa Povjerenstva i ne poštuje zakon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:57