VREMENSKA PROGNOZA

Danas se pripremite za ljetnu žegu, temperature će rasti i do 30°C, potkraj dana stiže promjena

Idućih dana očekuje nas povratak kiše i to već u drugom dijelu utorka. Padalina će biti idućih dana povremeno posvuda
Vremenska prognoza
 Cropix

Nakon iznadprosječno toplog ponedjeljka, očekuje nas još topliji utorak, kada će se dnevna temperatura penjati do čak ljetnih 30 °C stupnjeva.

No idućih dana očekuje nas povratak kiše i to već u drugom dijelu utorka. Padalina će biti idućih dana povremeno posvuda, pri čemu su gdjekad mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, a ne smije se isključiti ni mogućnost olujnog nevremena. Pritom će prevladavati jugozapadnjak, na Jadranu i jugo, većinom zamjetniji u utorak i vjerojatno petak. Temperatura zraka u utorak će još biti viša od prosječne ovog dijela godine, a u nastavku tjedna niža. Srećom, bez neke velike hladnoće i mraza, poručuju meteorolozi HRT-a.

Još u utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti sunčano, uz umjerenu naoblaku većinom popodne. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni. Jutarnja temperatura bit će od 9 do 12 °C, a dnevna od 28 do čak ljetnih 30 °C.

image
Vremenska prognoza za tri dana
DHMZ

I u središnjoj Hrvatskoj prijepodne većinom sunčano, a popodne postupni porast naoblake sa zapada. Tek potkraj dana raste vjerojatnost za kišu i grmljavinu. Povremeno će puhati umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura kretat će se od 9 do 13 °C, a dnevna od 26 do 28 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju oblaci će pristizati već prijepodneva, a popodne tek rijetko može pasti malo kiše, ponajprije u Istri i Gorskom kotaru. Navečer i u noći uz jače naoblačenje mogući su izraženi pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjereno jugo, na kopnu jugozapadnjak.

U Dalmaciji pretežno sunčano uz umjerenu, na sjeveru popodne povećanu naoblaku. U noći stiže jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom. Puhat će umjereno, popodne ponegdje do jako jugo, pa će more biti umjereno valovito. Dnevna temperatura od 24 do 28 °C.

image
Vremenska prognoza za tri dana
DHMZ

I na krajnjem jugu Hrvatske utorak će biti pretežno sunčan. Ujutro će uz obalu puhati burin, a popodne jugozapadnjak te jugo u jačanju. Jutarnja temperatura oko 15 °C, a dnevna od 23 do 27 °C."

U noći na srijedu kiša će zahvatiti većinu unutrašnjosti. Pritom su mogući i pljuskovi s grmljavinom, osobito u južnim kopnenim predjelima, gdje bi lokalno mogli biti izraženi. Slijedi promjenjivo razdoblje s povremenom kišom i grmljavinom. Ipak, u petak je povećana vjerojatnost za u većini kopnenih krajeva manje kiše, ponegdje i bez nje. Puhat će jugozapadnjak i zapadnjak, a dnevna temperatura biti niža od prosjeka.

I na Jadranu će od srijede biti nestabilno, s povremenim pljuskovima i grmljavinom, koji ponajprije u srijedu lokalno mogu biti izraženi, a u petak je za njih najmanja vjerojatnosti. Puhat će jugo i jugozapadni vjetar, a dnevna temperatura opet će biti malo niža, navodi se u prognozi HRT-a.

image
Vremenska prognoza za tri dana
DHMZ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:21