VREMENSKA PROGNOZA

DANAS STIŽE PROMJENA VREMENA, PADAT ĆE SNIJEG I BIT ĆE OSJETNO HLADNIJE Ceste u Lici već pod pokrivačem...

 
 CROPIX

U četvrtak se očekuje pretežno oblačno vrijeme, kiša, susnježica i snijeg, mjestimice uz stvaranje debljeg snježnog pokrivača, a poslijepodne i osobito navečer osjetno hladnije.

Prognoza je to Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku, koja je zadnjih dana bila iznadprosječno topla za ovo doba godine, pa se u mnogim dijelovima zemlje na sam Božić ponegdje bez problema moglo prošetati s tanjom vestom.

Danas će pak u drugom dijelu dana susnježica i snijeg padati povremeno i u nizinama unutrašnjosti. Oborina će biti češća i obilnija na Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, a uz obalu su mogući intenzivniji pljuskovi praćeni grmljavinom.

Umjeren do jak jugoistočni i južni vjetar poslijepodne će okrenuti na sjeverni, a na Jadranu jak južni i jugozapadni vjetar na buru, najprije na sjevernom dijelu.

Najviša temperatura zraka od 6 do 11, na Jadranu od 9 do 14 Celzijevih stupnjeva, a poslijepodne i osobito navečer osjetno hladnije.

DHMZ, 28.12.2017.

Ceste su mokre, a u Lici snijeg usporava promet

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, mjestimice magla, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Oštrovica i tunela Tuhobić.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama u Lici: DC25 Gospić-Karlobag, ŽC3203 Dobroselo-Srb;

ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac i svim ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Donjeg Lapca.

U prekidu su trajektna linija Ubli-Vela Luka-Split s polaskom u 4,30; brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak te katamaranske linije Mali Lošinj-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Vis-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split te Ubli-Vela Luka-Hvar-Split. U subotu, 30. prosinca trajekt Tin Ujević će isploviti iz luke Stari Grad u 18,30 umjesto u 17,30 sati.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:30