NEUOBIČAJENO TOPLO

Danas temperature idu i do 19 stupnjeva, evo kada stiže promjena vremena s obilnom kišom

Jučer je najtoplije bilo na istoku zemlje, u Gradištu, gdje je izmjereno 19.6 stupnjeva

Ilustrativna fotografija

 Damjan Tadic/Cropix

U Hrvatskoj se u četvrtak nastavlja neuobičajeno toplo te u unutrašnjosti i razmjerno vjetrovito vrijeme, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

U sjevernim kopnenim krajevima djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, a na Jadranu, Gorskom kotaru, Lici te u unutrašnjosti Dalmacije oblačnije ponegdje i uz većinom malo kiše.

Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo.

Najviša dnevna temperatura većinom između 13 i 17, na istoku unutrašnjosti ponegdje i do 19 Celzijevih stupnjeva.

Meteorologinja N1 televizije Tea Blažević ističe da će se i današnji dan nastaviti u proljetnom tonu te dodaje da je jučer najtoplije bilo na istoku zemlje, u Gradištu, gdje je izmjereno 19.6 stupnjeva.

I dalje je na snazi žuto upozorenje DHMZ-a za cijelu unutrašnjost. Ističe se mogućnost vrlo jakih i olujnih udara jugozapadnjaka, ponajprije u višim predjelima.

image

Žuto upozorenje DHMZ-a 7.2.2024.

Dhmz/

Dan će proteći uz uglavnom sunčano vrijeme toplije od prosjeka pa se očekuju temperature i do 19, 20 stupnjeva.

Sutra će kiše biti većinom duž Jadrana i na područjima uz Jadran, a temperature će uglavnom ostati nepromijenjene. Južina se nastavlja i u petak, a i tada je kiša moguća samo duž Jadrana.

Promjena vremena slijedi za vikend, javlja meteorologinja N1 televizije Tea Blažević. Bit će sve nestabilnije uz češće oborine. U subotu, posebice prema večeri,oborine će se intenzivirati. Lokalno može biti izraženije kiše ili pljuskova s grmljavinom. I tijekom nedjelje će biti većinom oblačno i kišovito, lokalno obilnije i manje toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:20