NAJBOGATIJI UMIROVLJENIK

Dane Škugor u Remetincu odbio primiti terapiju, u Dubravi zaprepašteni: ‘Zar se Uskok preračunao?‘

U ćeliji u kojoj je prenoćio bio je s mlađim osobama osumnjičenima za sitna kaznena djela te mu je ustupljen donji krevet na kat

 Dane Škugor

 Davor Pongracic/Cropix/Cropix

Dane Škugor, šibenski umirovljenik na čijem je računu završilo gotovo pola milijarde kune izvučenih, prema optužbi USKOK-a, iz Ine i to kroz "posao" koji je osmislio njegov sin Damir Škugor, direktor u Ini nadležan za plinsko poslovanje, nakon doslovno jednog dana provedenog u remetinečkoj ćeliji pušten je na slobodu.

Njemu je, naime, istražni zatvor određen zbog utjecaja na svjedoke i to na njegovu suprugu Radu Škugor i na snahu Anu Škugor. Međutim, obje su kao tzv. privilegirani svjedoci iskoristile svoje zakonsko pravo te su uzele blagodat nesvjedočenja, čime su za "slučajno" najbogatijeg umirovljenika u zemlji prestali razlozi njegova pritvaranja.

Kako doznajemo, Škugorov odvjetnik je na sudu, u zamjenu za jednomjesečni pritvor, predlagao da se njegova branjenika, pozivajući se na jedan slučaj u zemlji s nepokretnim osumnjičenikom, smjesti u dom i da mu se stavi narukvica za praćenje. Ali to kod istražne sutkinje nije prošlo pa je Škugor senior prevezen s ostalima u zatvor Zagreb. Po dolasku u zatvor je prošao liječnički pregled te je odbio terapiju lijekovima koju inače koristi, a u ćeliji u kojoj je prenoćio bio je s mlađim osobama osumnjičenima za sitna kaznena djela te mu je ustupljen donji krevet na kat.

- Ostali smo zatečeni da je Dane već vani, a navodno mu se sva ta čuda stavljaju na teret. Očito se USKOK preračunao, zar ne? Znate, susjed Dane u našem je kraju ipak važna osoba. Za nas nije bio milijunaš, niti se tako ponašao, ali je rado znao u nekim trenucima pokazati da mu novac nije problem. To je darežljiva obitelj. Danas ga još nismo vidjeli u dvorištu i ne znamo je li se uopće vratio u selo ili se sklonio od medijskih napada negdje u mir - kaže za Jutarnji jedna mještanka šibenske Dubrave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:59