AFERA CETINSKI

Danko Končar: Vinka izlazi? Ne zanima me

Vlasnik tvrtke Kermas ulaganja tvrdi da nikome ne želi zatvor, samo ga zanima njegov novac
 Srećko Niketić/Cropix

RIJEKA - Vinka Cetinski koju biznismen Danko Končar kazneno goni zbog navodne pronevjere desetke milijuna eura kroz kupoprodaju istarskih nekretnina za Končarevu tvrtku Kermas ulaganja, mogla bi izići iz pritvora i prije isteka roka od mjesec dana.

Šteta od 41 milijun kuna

Kao što je poznato, Cetinski i još šest osoba tužitelji terete za malverzacije s nekretninama pri čemu su tvrtku Kermas ulaganja oštetili za 41 milijun kuna.

No, istražitelji još nisu obradili sve sporne kupoprodajne ugovore.

Prvoosumnjičena Cetinski već je dala nekoliko iskaza u kojima odbacuje sve optužbe, a kako je ispitana i većina svjedoka, moguće je da će sud uvažiti žalbu njezina odvjetnika i pustiti je iz pritvora. Danko Končar kaže kako ga uopće ne zanima činjenica jesu li osobe koje je on kazneno prijavio u pritvoru ili na slobodi jer vjeruje da će pravosuđe korektno odraditi posao.

Rehabilitiran za 1980.

- Već sam rekao da nikome nisam želio zatvor, samo tražim da mi se vrati pokradeno.

Kako to nisam uspio odraditi u prijateljskom uvjeravanju, slučaj sam prepustio sudu, a uvjerio sam se kako cijela ekipa raspolaže respektabilnom imovinom, dakle imat ću se iz čega naplatiti - zaključio je Končar.

Trenutno se nalazi u u Južnoj Africi gdje je i primio vijest da je sud u Zagrebu donio rješenje o njegovoj rehabilitaciji.

Naime, preko odvjetnika Ante Nobila još lani je pokrenuo postupak da se iz kaznene evidencije briše presuda iz lipnja 1980. kojim ga je Vrhovni sud osudio na 12 godina zatvora zbog malverzacija u karlovačkoj Jugoturbini.

Od presuđenih 12 Končar je odslužio devet godina kazne, za koju tvrdi da je posljedica politički montiranog procesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 20:32