VLAHUŠIĆ NAJAVIO

DAREŽLJIVI GRADONAČELNIK 'Dubrovčani od danas putuju autocestom 50 posto jeftinije'

Dubrovnik, 130214.Gradonacelnik Andro Vlahusic sastao se danas s predstavnicima Drustva prijatelja dubrovacke starine predsjednikom Denisom Orlicem i Marom Kapovicem na temu prakticne primjene Zakona o zastiti ugrozene spomenicke bastine Dubrovnika.Na fotografiji: Konferencija za medije gradonacelnika nakon sastanka.Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
 Tonči Plazibat / CROPIX / CROPIX

DUBROVNIK - Svi Dubrovčani koji u privatnom aranžmanu putuju autocestom u Split, Zadar, Šibenik i Rijeku od danas mogu ostvariti 50 posto popusta na cijenu cestarine, najavio je u petak dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

Vlahušić je na konferenciji za novinare istaknuo kako je riječ o jednom dijelu proširenja već postojećeg programa subvencija cestarina za Zagreb, kojeg provodi Grad Dubrovnik.

Kao prvu novu mjeru u subvenciji prijevoza autocestom naveo je uvođenje tzv. "Obiteljskog automobila". Naime, dosad je subvenciju mogla ostvariti samo osoba koja je vlasnik automobila, a sada će je moći koristiti član uže obitelji vlasnika, bračni ili izvanbračni drug, krvni srodnici u ravnoj liniji te posvojenici i posvojitelji ako imaju prebivalište na području Dubrovnika.

Druga mjera koja se uvodi je subvencija za nova odredišta - riječ je o Splitu, Šibeniku, Zadru i Rijeci, uz postojeći Zagreb, istaknuo je Vlahušić.

"Program subvencija cestarina za Zagreb krenuo je početkom veljače, a do danas je ove mjere koristilo u prosjeku pet vozila dnevno. Dubrovčani se relativno malo voze autocestom", rekao je i izrazio nadu da će se s ovim mjerama to promijeniti.

"Nakon ovoga nastojat ćemo subvenciju prošiti na sve izlaze u Hrvatskoj", kazao je Vlahušić i najavio kako grad iduće godine namjerava uvesti subvencije za autobuse za studente četiri puta godišnje.

"Bez obzira gdje studiraju Grad Dubrovnik će im subvencionirati 50 posto cijene karte, a pripremamo i novu mjeru sponzoriranja sportaša na način da im sufinanciramo pola iznosa za sve troškove", rekao je Vlahušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:17