GRADILIŠTE U LOZICI

Darijo Srna: ‘Ne bih se javio da nisam vidio pozivni 020. To je jače od mene! Evo što se dogodilo‘

Lani je dobio građevinsku dozvolu za (na)dogradnju i dovršetak kuće, te uređenje otvorenog bazena

Mjesto Lozica na zapadnom ulazu u Dubrovnik već je desetljećima omiljeno odmaralište brojnih hrvatskih ‘odlikaša‘/ Darijo Srna

 Tonći Plazibat/cropix/

Poznati hrvatski nogometaš Darijo Srna jako voli Dubrovnik i nije jedini među poznatima kojima je grad pod Srđem omiljena destinacija za odmor. Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Hajduka, Šahtara i Cagliarija, danas sportski direktor u Šahtaru i trener s Uefinom PRO licencom, prije nekog je vremena kupio kuću u Lozici, elitnom dijelu Dubrovnika u kojem su svoj ‘drugi dom‘ pronašli mnogi uspješni i slavni, među njima i sportaši kao Bojan Bogdanović i Mark Viduka, koji se još 2002. odlučio na kupnju vile u ovom dijelu hrvatskog juga, prenosi Dubrovački vjesnik.

Počeli radovi, stigla prijava

Premda rođenjem Metkovac, Darijo Srna se u Dubrovniku prije 13 godina vjenčao sa svojom izabranicom Mirelom u vili ‘Agava‘. Nekoliko godina kasnije Srna je odlučio kupiti nedovršeni, ali legalizirani objekt u Lozici na zemljištu ukupne površine oko 500 kvadratnih metara i ove godine krenuo u adaptaciju. Lani je dobio građevinsku dozvolu za (na)dogradnju i dovršetak kuće, te uređenje otvorenog bazena.

No, nedugo nakon početka radova, inspekcijske službe Lučke kapetanije Dubrovnik zaprimile su prijavu zbog ugrožavanja pomorskog dobra ispod gradilišta na koje se odlaže građevinski otpad. Prema novom zakonu, kazne se za ovakve radnje kreću i do 130.000 eura.

Kako je nedavno pisala Slobodna Dalmacija, inspektori su potvrdili da je materijal od iskopa zemljišta doista i završio na dužobalnoj parceli koja je u statusu pomorskog dobra, ali i u plavom Jadranu, te je investitorici - koja je formalno supruga Darija Srne, Mirela Forić Srna - izdan usmeni nalog za uklanjanje materijala.

Dobri i pravi ljudi

Iako se pisalo da je kuću kupio lani, Darijo Srna nam je u telefonskom razgovoru otkrio kad se to zapravo dogodilo i ispričao nam najnovije informacije u vezi prijave, prenosi Dubrovački vjesnik.

- Ne bih se javio da nisam vidio pozivni 020. To je jače od mene! - rekao nam je odmah na početku razgovora neskriveni zaljubljenik u naš grad.

- Već sam dao izjavu da ću postupati u skladu sa zakonom. Došla mi je kazna koju ću platiti. Nisam to napravio namjerno! Materijal se odronio. Kupio sam zemlju u Dubrovniku, čekao sam dozvolu pet godina, radim sve u skladu sa zakonom. Supruga i ja platit ćemo kaznu i to je to. Želim da Dubrovnik bude okružen dobrim i pravim ljudima koji poštivaju zakon, a ja sam taj - zaključio je Darijo Srna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:53