VRBOVANJE GUVERNERA

Darinko Kosor: Postoji šansa da se Rohatinski angažira

Predsjednik HSLS-a istaknuo je kako je Rohatinskom trenutačno važnija stabilnost kune te da stranka na izbore izlazi samostalno, no ne okreće leđa HDZ-u ili SDP-u
Zagreb, 030210. Zrinjevac.Sjednica HSLS-a na kojoj ce biti rijeci o smjenjivanju Hrvoja Vojkovica.Na slici predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
 Biljana Gaurina / CROPIX

ZAGREB - Darinko Kosor , predsjednik HSLS-a, upitan danas o medijskim nagađanjima da vrbuje guvernera Hrvatske narodne banke, izjavio je kako postoji mogućnost 'da se Željko Rohatinski politički angažira, no još ne sada'.

- Postoji mogućnost da se on angažira, možda ne još sada, kao što je sam izjavio, jer mu je sad važnija stabilnost kune - objasnio je Kosor na skupu povodom 10. obljetnice smrti Vlade Gotovca.

Dodao je i kako će na sljedećim parlamentarnim izborima HSLS nastupiti samostalno te da to ne znači ' da okreće leđa HDZ-u ili SDP-u'. HSLS se sam bori za političku poziciji, navodi Kosor.

- Želimo biti treća politička opcija, opcija centra, liberalno-građanska opcija između ljevice i desnice. HSLS-u bliski mogu biti oni koji dijele njihova politička stajališta i liberalno-građansku ideju - istaknuo je Kosor napomenuvši kako to definitivno ne znači lijevu ili desnu koaliciju.

Na pitanje novinara zašto HSLS prije nije sudjelovao na obilježavanju obljetnica smrti Vlade Gotovca , Kosor je istaknuo da će HSLS to činiti dok god je on predsjednik stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:38