PREDSJEDNIK ZG GRADSKE SKUPŠTINE

DARINKO KOSOR TVRDI DA IMA JOŠ NADE ZA BUDIMIRA 'To je prva runda, ministri se mijenjaju za tri do šet mjeseci'

 Željko Hajdinjak/CROPIX

Predsjednik Gradske skupštine te predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, razočaran je što na mjesto novog ministra gospodarstva nije sjeo njegov stranački kolega Josip Budimir.

- Razočaran sam prije svega radi građana Hrvatske što on nije ministar gospodarstva ili poduzetništva. Jednostavno bi mogao dati veliki doprinos hrvatskoj Vladi, mogao bi pomoći gospodinu Oreškoviću, ali takve su bile okolnosti - da su jednostavno ministri birani samo iz HDZ-a i Mosta. Kao što ste vidjeli, nema ni jednog ministra iz HSS-a, HSP-a, HSLS-a, niti od Bandića. Rekao bih da je to ona prva tura, znate da se ministri uvijek mijenjaju, neki ne izdrže duže od tri mjeseca, šest mjeseci. Doći će i ona druga tura, a vjerujem da će u toj drugoj biti i gospodin Budimir - rekao je gostujući na Yammat FM-u.

O Budimirovom mogućem upravljanju nacionalnim Holdingom čiji bi cilj bio okupljanje državnih tvrtki na jednom mjestu, Kosor kaže:

- Bilo je takvih ponuda Budimiru od strane koalicijskih partnera, ali mislim da taj Holding, ako uopće zaživi, jer ima otpora prema njemu, neće biti osnovan još godinu dana. Tko živ, tko mrtav za godinu dana.

Kosor je ujedno i član novog Vijeća za suradnju čija uloga još uvijek nije definirana, a komentirao je i moguće natječaje za zapošljavanje u ministarstvima:

- To vijeće još nije sazvano, pravila igre još nisu dogovorena, još nije dogovoreno hoćemo li birati samo dužnosnike, zamjenike, pomoćnike ministara i ljude u agencijama. Hoće li uprava ići u javni natječaj ili ne - tek treba odlučiti. Imali ste zadnjih dana vrlo jasne stavove i gospodina Karamarka i gospodina Petrova, pa i ministrice uprave, koji su rekli da ni jednog novog zapošljavanja neće biti. Pustite malo i ovoj Vladi da se uhoda.. - izjavio je Kosor za Yammat FM.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:08