GLASOVANJE O VLADI

Dario Hrebak ipak stiže u Sabor: ‘Danas se opet idem testirati, evo što mi je napisao Capak!‘

‘Danas se idem još jedanput testirati, ali naravno da stižem u Sabor. Za epidemiloško mišljenje sam pitao i Krunoslava Capaka‘
Dario Hrebak
 Jurica Galesic

Hrvatski sabor danas će u 10 sati glasovati o povjerenju novoj, 15. Vladi i drugoj koju će voditi aktualni premijer Andrej Plenković. O povjerenju Vladi, Sabor će glasovati odmah nakon završetka rasprave, za što su im potrebni glasovi većine svih zastupnika - 76, koliko ih HDZ ima sa partnerima, zastupnicima manjina, NS Reformista i HNS-a.

U jednom trenutku činilo se da se vladajućima potencijalni pojavio problem u vidu bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka (HSLS) koji je prošlog petka bio na sjednici Gradskog vijeća na kojoj je bila i osoba koja je zaražena Covidom.

Iako je njegov test na Covid ispao negativan, bilo je govora o tome mora li Hrebak ići u samoizolaciju, što bi značilo da Plenković nema većinu i da se glasovanje za ministre odgađa.

Pojedini lokalni portali čak su i objavili da svi sudionici bjelovarskog Gradskog vijeća moraju u samoizolaciju, ali to je Hrebak za Jutarnji odlučno demantirao:

- Danas se idem još jedanput testirati, ali naravno da stižem u Sabor. Za epidemiloško mišljenje sam pitao i Krunoslava Capaka - rekao je Hrebak i pokazao na Capakovu preporuku.

image
Mišljenje Capaka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:14