MOŽE U SABOR

Dario Hrebak nije zaražen: ‘Danas sam dobio rezultate, nalaz je negativan‘

To znači da danas može sudjelovati na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora
Dario Hrebak
 Davor Pongracic/Cropix

Bjelovarski gradonačelnik i novi saborski zastupnik Dario Hrebak (HSLS) testirao se na koronavirus i nalaz je negativan što znači da danas može sudjelovati na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora.

"Na održanoj sjednici Gradskog vijeća jedan sudionik je bio covid pozitivan. Čim sam saznao, pristupio sam odmah testiranju. Danas sam dobio rezultate testa. Nalaz je negativan", napisao je Hrebak, predsjednik HSLS-a i koalicijski partner HDZ-a, u srijedu ujutro na svojoj Facebook stranici.

Hrebak se testirao jer je na sjednici bjelovarskog Gradskog vijeća u petak bila osoba za koju se naknadno ispostavilo da je pozitivna na koronavirus pa je postojala mogućnost da se u sklopu epidemioloških mjera odredi dvotjedna samoizolacija za sve koji su bili na sjednici.

Na sjednici Gradskog vijeća poštivane su sve epidemiološke mjere, dodao je Hrebak.

Zahvaljujući negativnom nalazu, moći će sudjelovati na današnjoj konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora i biti dio potrebne većine koju čini HDZ s partnerima, a zajedno imaju 76 glasova.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite izvijestili su da je u utorak 31 osoba testirana na COVID-19 te da su svi nalazi negativni. Napomenuli su i da će nalazi testiranja za one koji su testu pristupili nakon 12 sati biti poznati u četvrtak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:42