‘KUMEK‘

Dario Juričan: U Grudama nije bilo ugodno dok smo snimali film o Bandiću

Film ne prati samo Bandićevu 20-godišnju eru na čelu Zagreba nego "hvata" puno šire, sve od početaka njegove karijere
 Dragan Matić/Cropix

Za mnoge "ljubitelje" lika i djela zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića najiščekivaniji film godine - "Kumek" redatelja Darija Juričana, napokon će u nedjelju doživjeti premijeru u zagrebačkom kinu SC.

Koliko je zanimanje za Juričanov film govori činjenica da su sve karte za tri planirane projekcije, kao i za naknadnu uvrštenu četvrtu, vrlo brzo rasprodane.

Svečana premijera održat će se u nedjelju, 22. studenoga, u 17 sati, a na Juričanov poziv na premijeru odazvao se i glavni lik filma gradonačelnik Milan Bandić koji istog dana slavi svoj 65. rođendan. Film ne prati samo Bandićevu 20-godišnju eru na čelu Zagreba nego "hvata" puno šire, sve od početaka njegove karijere. A vjerojatno i odrastanje, pošto je film sniman i u Grudama, njegovu rodnom kraju.

Možete li nam otkriti ijedan detalj filma?

- Ne. Dođite na premijeru - kratko nam je jučer rekao Juričan. A jesu li on i njegova ekipa imala bilo kakvih neugodnosti, prijetnji možda, pri višegodišnjem snimanju filma "Kumek"?

- Recimo da u Grudama, gdje smo snimali nekoliko dana, nije baš bilo ugodno - kaže.

Za svaku od četiri projekcije u promet su pustili samo 300 karata, kako bi se ispoštivale epidemiološke mjere. Knjiga "Kumek", koja je svojevrsna ekstenzija filma, a čiji su autori novinari i publicisti Saša Paparella i Hrvoje Appelt, upravo je izašla iz tiskare.

- 'Biblija o Milanu Bandiću' u nedjelju će se moći kupiti na ulazu u kino SC po cijeni od 70 kuna - kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:35