DOSTA MU JE SABORA

Dario Zurovec iz Fokusa stavlja mandat u mirovanje, razočaran je odnosom vladajućih prema oporbi

Poručio je kako će svoj rad i energiju usmjeriti na boljitak građana Svete Nedelje te želi da ona bude primjer kvalitetnog rada
Dario Zurovec
 Darko Tomas/CROPIX

Saborski zastupnik stranke Fokus Dario Zurovec odlučio je u četvrtak staviti svoj mandat u mirovanje razočaran odnosom vladajućih prema oporbi, ali i donošenjem Zakon o obnovi Zagreba, a u saborskim klupama zamijenit će ga Davor Nađi.

- Najveće razočarenje je što vladajuća većina ne pokazuje interes za bolje i za prijedloge oporbe, nego se uglavnom bavi dociranjem, uvredama i populizmom, svime onime čime se prividne demokracije služe u autoritarnim sustavima - izjavio je Zurovec na konferenciji za novinare u Saboru.

Zurovec je obavijestio da stavlja mandat u mirovanje i jer je nezadovoljan donošenjem Zakona o obnovi Zagreba nakon potresa za koji kaže da se radi o pljački stoljeća i da će postati poligon za političku trgovinu na lokalnim izborima.

- Za zakon o obnovi Zagreba od početka sam govorio da se radi o pljački stoljeća, donijet će netransparentnu, neefikasnu i skupu obnovu na koju će neki prema planiranim sredstvima čekati čak 40 godina - rekao je Zurovec.

Tvrdi da je bio jedini saborski zastupnik koji se tom zakonu usprotivio već u prvom čitanju unatoč pritiscima kojima je bio izložen kao i da je bio ponekad i jedini zastupnik koji sjedi u sabornici.

- Smatram da je zakon loš i da obnovu nepravedno plaćaju podstanari iz Novog Zagreba koji si ne mogu priuštiti luksuz života u centru Zagreba kao i svi stanovnici Hrvatske koje taj zakon ne štiti niti pomaže u slučaju potresa u njihovom gradu - dodao je.

Gradonačelnik Svete Nedelje Zurovec je poručio kako će svoj rad i energiju usmjeriti na boljitak građana Svete Nedelje te želi da ona bude primjer kvalitetnog rada.

Na upit hoće li se na lokalnim izborima kandidirati za župana Zagrebačke županije, Zurovec je potvrdio kako stranka Fokus ima ambiciju ići prema Zagrebačkoj županiji.

Davor Nađi, koji će zamijeniti Zurovca, rekao je da će se potruditi s jednakom strašću zagovarati u Saboru politiku Fokusa.

Poslijepodne bi odluku o mirovanju mandata Zurovca trebalo potvrditi saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo, a potom i Sabor glasovanjem u petak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2022 19:51