PATNJA

Darko Ban bori se za zdravlje: Svaki mjesec za terapiju mu treba 10 tisuća kuna

Darko je cijeli život u invalidskim kolicima, a spašava ga skupi sustav za drenažu. Traži pomoć
 Miroslav Kiš/Cropix

SISAK - Darko Ban teško bolesni mladić iz Kutine koji je prikovan za krevet želi ozdraviti kako bi mogao upisati fakultet. Za to mu treba skupa terapija koju ne može plaćati, pa je na mnoge adrese poslao aple za pomoć. Mnogi nisu odgovorili.

Prikovan uz krevet

Iz kreveta ovaj 100 postotni invalid nije izašao već pet mjeseci. Inače je odličan učenik i želi biti knjigovođa. Na pismo mu je odgovorio Ured predsjednika Josipovića.

- Rekli su mi da mi predsjednik može pomoći samo sa 1000 kuna, ali bio sam presretan jer su se ipak javili - kaže Darko Ban. Kada je vidio s kolikom mukom njegov tata Zlatko prikuplja novac za njegovo skupo liječenje, Darko je odlučio učiniti jedino što može - moliti za pomoć. Otvorene krvave rane na Darkovom tijelu nastale od dugotrajnog ležanja i sjedenja, zahtijevaju poseban, izuzetno skup tretman. Mladiću, koji je većinu života proveo prikovan za krevet i invalidska kolica, život ovisi o VAC sistemu za drenažu rana.

Otkrili tumor kralježnice

Naime, Darku je odmah nakon rođenja otkriven tumor na donjem dijeli kralježnice, a posljedice zloćudne bolesti trpi i danas. Tumor je otklonjen, ali tijekom operacije došlo je do komplikacija koje su rezultirale s novih 25 operacija. Svaki mjesec mu treba deset tisuća kuna. - Moja terapija prošle godine stajala je 15.000 eura. HZZO odobrava samo obloge koji mi ne trebaju - kaže.

Broj žiroračuna u PBZ je 2340009 3100322724.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:49