KANDIDAT ZA NOVOG MINISTRA

DARKO HORVAT 'Afera mejlovi se možda nije trebala ni dogoditi, a premijerov poziv me iznenadio. Ja desničar? Mogu se samo slatko nasmijati...'

 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak je koalicijskim partnerima predstavio kandidate za ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade, Darka Horvata i Tomislava Tolušića.

Prilikom dolasak na sastanak u Banske dvore Horvat je komentirao svoj odnos s Ivan Vrdoljakom, s kojim se u prošlosti nije slagao, posebno po pitanju INA-e.

- Imali smo određenih nesuglasica, dvoje smo ljudi koji su imali prilike voditi, usuđujem se reći, ključne resore za Hrvatsku. To što se u nekim stvarima ne slažemo, ne znači da nećemo možda dobro surađivati, ako se neka od naših razmišljanja ili usklade ili promijene, rekao je Horvat, piše N1.

Osvrnuoe se i na komentare da pripada desnoj desnoj struji HDZ-a.

- Ako Međimurca ili Istrijana danas zovete desnom strujom HDZ-a ja ću se samo slatko nasmijati, rekao je Horvat, a onda priznao da ga je poziv premijera iznenadio.

- Iz jednostavnog razloga jer u zadnje dvije godine nije bilo neke intenzivne komunikacije, pogotovo ne u resoru gospodarstva, kaže Horvat.

Na pitanje što misli da je presudilo, odgovara:

- Neću spekulirati, politika je utrka na duge staze. Stvari dođu na svoje mjesto.

O konkretnim problemima, Agrokoru, INA-i, Petrokemiji i drugima ne želi govoriti dok ga Sabor ne potvrdi za ministra gospodarstva, ali kaže da je spreman na izazov, i uhvatiti se u koštac s 'vrućim krumnpirima'.

- Bit će vremena drugi tjedan za konkretne razgovore. Afera Hotmail... Neću dati bilo kakav komentar. Takva afera se možda nije trebala ni dogoditi, a tko je stvorio aferu, o tome ćemo pričati drugi tjedan, kazao je Horvat.

Nakon završetka sastanka pred novinare je izašao Darinko Kosor.

- Premijer je tražio i dobio potporu partnera za to da ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić postane i potpredsjednik Vlade, a da ministar gospodarstva bude Darko Horvat, kazao je Kosor, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:09