LIPO

Darko Milinović: ‘Hrvatska sutra dobiva najveću regionalnu stranku desnog centra‘

‘Ideja o osnivanju stranke pojavila se prije desetak mjeseci, a ideju su podržale osobe poznate i Ličko-senjskoj i hrvatskoj javnosti‘
Darko Milinović
 Goran Mehkek/Cropix

- Hrvatska u subotu dobiva najveću regionalnu stranku desnog centra koja će imati gotovo 1500 članova - kaže ličko-senjski župan Darko Milinović, koji je već bio najavio osnivanje nove stranke pod nazivom Lika, primorje i otoci - skraćeno LiPO. Osnivački sabor LiPO-a održava se danas, a zbog pandemije skup će se održati u šest dvorana, u kojima će biti po 25 ljudi, a svi će biti povezani videovezom u Gospiću, Otočcu, Novalji i Senju. Milinović će biti kandidat za predsjednika stranke, a gradonačelnik Novalje Ante Dabo za zamjenika.

- Ideja o osnivanju stranke pojavila se prije desetak mjeseci, a ideju su podržale osobe poznate i Ličko-senjskoj, ali i hrvatskoj javnosti, uz Dabu, tu su i gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac, načelnik Plitvičkih jezera Ante Kovač, predsjednik malih mljekara Hrvatske Vladimir Tomaić i drugi - kaže Milinović te dodaje da je "cijeli proces osnivanja filigranski vođen". Ističe da su u desetak dana njihovi aktivisti prikupili dvije i pol tisuće potpisa potpore te da su nakon toga išli s jumbo plakatima po cijeloj županiji. Kadrovskim rješenjima, kaže Milinović, žele biti prihvatljivi što širem biračkom tijelu.

Govoreći o usporedbama s HDSSB-om nekada u Slavoniji, Milinović kaže: "Apsolutno nemamo nikakvih dodirnih točaka s tom strankom koja je osnovana na platformi otpora prema tadašnjoj vlasti u Zagrebu, a koja je Slavoniji zbog toga nanijela dosta štete".

- Mi se ne osnivamo ni zbog kakvog otpora ili nezadovoljstva centralnom vlašću, niti bilo kim drugim. Nama će svaka vlada koja dođe biti partner, a ne protivnik - kaže Milinović. Dodaje kako će ići korak po korak te da najprije žele pokazati svoju snagu na idućim lokalnim izborima.

- Izazvali smo velike emocije kod ljudi i da to nije tako, ne bismo išli u ovaj proces. Danas je Ličko-senjska županija, za razliku od prije nekoliko godina, izgubila politički utjecaj u Zagrebu, odnosno na nacionalnoj razini, a mi želimo da nas se kroz ovu političku platformu itekako čuje i u Zagrebu, i u tome ćemo uspjeti - zaključio je Milinović, čija bi stranka na izborima nekima mogla pomrsiti račune u devetoj izbornoj jedinici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 14:58