LIČKI ŽUPAN

Darko Milinović kaže da posjeduje oko 400 zahtjeva za ispis iz HDZ-a u Lici

Milinović je u emisiji N1 televizije ustvrdio da posjeduje oko 400 zahtjeva članova za ispis iz HDZ-a u Lici
Darko Milinović, župan Ličko Senjske županije
 Damir Krajac/Cropix

Ličko-senjski župan i predsjednik stranke LiPO Darko Milinović gostovao je u Newsroomu N1 televizije. Prema anketama će osigurati još četiri godine mandata u toj županiji, a u stranci LiPo u županiji imaju 1500-2000 članova. To su uspjeli u samo dva mjeseca postojanja, kaže Milinović.

Kada je riječ o lokalnim izborima, očekuje pobjedu u Novalji, Otočcu, Senju, Gopiću, Brinju, Karlobagu.

- Uvjeren sam da ćemo biti hit Hrvatske ovih izbora. U politici morate probuditi emociju, a mi smo to uspjeli. I ne samo to, morate pokazati da znate upravljati gradovima i općinama, kaže Milinović.

Osvrnuo se na HDZ-ovog Ernesta Petryja i rekao da je njega na izborima već pomeo, a nabrojao je i čiji je član sve Petry bio.

- Na političkoj sceni je koliko i ja. Mnoge u Ličko-senjskoj županiji iznenadio je izbor kandidata. Bio je u HDZ-u kad i ja. Otišao je u Hrvatski blok, pa u Most, pa u HNS, pa je bio na listi SDP-a i nedavno se vratio u HDZ. Možda s HSS-om nije surađivao, prokomentirao je.

Milinović je u emisiji N1 televizije ustvrdio da posjeduje oko 400 zahtjeva članova za ispis iz HDZ-a u Lici.

- To su časni ljudi koji su htjeli upoznati vodstvo stranke da su nezadovoljni odabirom kandidata za lokalne izbore. Ovih dana postat će članovi najjače političke stranke desnog centra, stranke LiPO. Većina će postati ili već jesu naši članovi, a neki su se priključili i drugim političkim opcijama, kaže Milinović i dodaje da stranka LiPo od 2000 članova ima njih 400 iz HDZ-a.

- Naše biračko tijelo puno je šire od biračkog tijela HDZ-a, kaže Milinović.

Dodao je da za sada ne razmišlja o Saboru, a fokusiran je na Ličko-senjsku županiju.

Komenitrao je i situaciju s Damirom Vanđelićem rekavši da se ne zna tko više diskreditira sam sebe: Vanđelić ili HDZ.

- Percepcija je da mu je u ovom trenutku važnije nešto drugo. Ako se za godinu-dvije kandidira za nešto drugo, ostaje nevjerodostojan, kaže Milinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:31