‘PODUZETNICI ČEKAJU‘

Darko Milinović: ‘Sramotna odluka Županijske skupštine i priopćenje HDZ-a‘

Ličko-senjski župan Darko Milinović tu je odluku Županijske skupštine ocijenio "sramotnom"
Darko Milinović
 Damjan Tadic/Cropix

Ličko-senjski župan Darko Milinović reagirao je u četvrtak na priopćenje županijskog HDZ-a i Marijana Kustića o današnjoj odluci Županijske skupštine o osnutku ustanove Razvojnog centra te županije od 1. lipnja, te je tu odluku i priopćenje ocijenio “sramotnima”.

“Godinu dana svi čekamo da krene s radom Razvojni centar, koji je gotov, spreman za prihvat poduzetnika, a danas je odlukom većine vijećnika, HDZ i koalicijskih partnera, odlučeno da se ustanova osnuje, ali počevši s 1. lipnjem, dakle nakon lokalnih izbora”, rekao je Milinović.

Vijećnici stranke LiPO i Domovinskog pokreta bili su protiv, ali je HDZ svojom većinom odlučio da javna ustanova neće početi s radom do lipnja, što znači da se ugovori s poduzetnicima i početak rada u tom centru neće dogoditi prije rujna ili listopada, ocijenio je župan Milinović.

Time se početak rada tog centra odgađa još osam mjeseci, a to je, kako je rekao, "sramotno da sramotnije ne može biti, to prije što je isti takav centar prije deset dana u Šibeniku otvorio Andrej Plenković s tri ministra".

"Poduzetnici čekaju, uložili smo 23 milijuna kuna, a poduzetnici još dugo neće moći koristiti Centar gdje već sad imaju uvjete za preradu povrća, sušenje voća, punionicu meda, skladišta, dvorane i slično", rekao je.

Milinović je objasnio da župan po zakonu imenuje obnašatelja dužnosti ravnatelja, a HDZ time ne dopušta da on to učini jer čeka rezultate izbora i novog župana.

“Sad su mi olakšali situaciju, oni su si time potpisali poraz na izborima, sramotno kako se ponašaju, pokazali su da ih ne zanima razvoj gospodarstva”, zaključio je Milinović.

U današnjem priopćenju Marijana Kustića, koji je predsjednik županijske Skupštine i ličko-senjskoga HDZ-a među ostalim se ističe da je "današnji čin vijećnika HDZ-a jedan od jamaca da će Ličko-senjska županija u suradnji s Vladom RH nakon provedenih lokalnih izbora krenuti u smjeru prepoznatljivosti i gospodarske konkurentnosti”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2023 21:12