NESUĐENI ŠEF BOLNICE

Darko Richter povlači se iz izbora na mjesto ravnatelja DB Srebrnjak: ‘Ne želim praviti probleme‘

Kazao je i kako ne želi biti na teret članovima Upravnog vijeća niti ljudima iz Grada kojima se zahvaljuje
Dr. Darko Richter
 Ronald Gorsic/Cropix

Iako je dr. Darko Richter prije samo dva dana za Jutarnji list izjavio da i ne pomišlja na povlačenje kandidature za šefa Dječje bolnice Srebrnjak, danas je učinio upravo to - povukao je svoju kandidaturu. Ostavku je, naime, podnijelo i Upravno vijeće bolnice, kako je izvijestio gradonačelnik.

- Odlučio sam se povući iz postupka izbora i imenovanja - rekao je Richter za Jutarnji, a učinio je to nakon što su mu članovi Upravnog vijeća rekli da se povlače. Za HTV je Richter poručio da nije želio praviti probleme i biti na teret članovima Upravnog vijeća, niti ljudima iz Grada kojima zahvaljuje, dodajući da su bili maksimalno pristojni prema njemu.

- Danas su postale poznate javnosti i meni nove izjave iz prošlosti dr. Richtera i on se, s obzirom na situaciju, da ne bi postao uteg, povukao iz postupka imenovanja ravnatelja. Isto tako, cijelo Upravno vijeće koje sam ja imenovao podnijelo je ostavke. Razloge će oni iznijeti. U najkraćem mogućem roku imenovat ćemo novo Vijeće koje će pokrenuti novi natječaj za ravnatelja - izjavio je gradonačelnik Tomašević.

Richter je za ravnatelja, podsjetimo, izabran početkom tjedna. Dobio je četiri od šest glasova članova Upravnog vijeća. Po jedan glas dobili su kandidati Ivan Pavić i Mirjana Turkalj. Njegov izbor izazvao je burne reakcije jer je 2010. godine u Glasu Koncila iznio vlastita stajališta o umjetnoj oplodnji. Izjavio je tada da su supruga i on bili protiv umjetne oplodnje jer ona "na neki način predstavlja silovanje u epruveti", a pozivao se i na Božje zakone.

Richterov izbor u srijedu je komentirao i gradonačelnik Tomašević koji je rekao da se ne slaže s njegovim izjavama, ali da je to bila odluka Upravnog vijeća.

- Pravno smo to provjerili i nema suglasnosti koju treba dati Grad. Riječ je o javnom natječaju i točno je propisano tko donosi odluku. Upravno vijeće donijelo je odluku i ona je finalna. Oni smatraju da je od svih kandidata Richter bio najbolji izbor iako se ne slažu s njegovim političkim stajalištima. Ne slažem se ni ja. Oni su donijeli odluku prema stručnim kriterijima, vjeruju da je on najbolji kandidat - rekao je tada Tomašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 20:57