OD IZVORA DO MORA

Daruvarčani pokazali da žele grad bez ambalažnog otpada, stotinjak volontera odazvalo se akciji čišćenja

Grad Daruvar je grad s puno zelenila i svake godine trudimo se posaditi nova stabla, poručio je gradonačelnik Damir Lneniček

Od izvora do mora u Daruvaru

 Od izvora do mora

Očišćene su brojne lokacije u Daruvaru, Rimska park šuma, Doljansko jezero, hipodrom, šetnica uz Toplicu, trgovi, a veliki posao odradili su članovi Moto kluba Daruvar koji su na Vranjevini, uz prikupljen ambalažni otpad, uredili i potok do slapa. Sve navedeno rezultat je velike akcije stotinjak volontera u Daruvaru koji su u subotu prikupljali ambalažni otpad i tako se pridružili projektu Od izvora do mora koji su organizirali Coca-Cola, Konzum, Jutarnji list i Udruga gradova.

image

Od izvora do mora u Daruvaru

Od izvora do mora

- Grad Daruvar uvijek se pridruži ekološkim projektima, a izuzetno mi je drago vidjeti ovoliko puno okupljenih volontera. Mislim da za njih danas neće biti puno posla jer je naš grad oduvijek bio čist. Zahvaljujući našim sugrađanima, u 2020. i 2021. godini bili smo vodeći u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji prema količini odvojeno prikupljenog otpada s kućnog praga, a za 2022. godinu još čekamo podatke. Zahvaljujem organizatorima ovog nacionalnog projekta te mi je drago čuti da se puno gradova odazvalo ovom projektu.

image

Od izvora do mora u Daruvaru

Od izvora do mora

Grad Daruvar je grad s puno zelenila i svake godine trudimo se posaditi nova stabla. Ove godine smo ih posadili već stotinjak, tako da bi nam ova nagrada dobro došla da nastavimo započeti plan uređenja nove šetnice uz rijeku Toplicu te ostalih zelenih oaza u gradu. Posebno zahvaljujem okupljenim volonterima i sugrađanima koji su najviše zaslužni za titulu kojom se mi rado hvalimo, a to je da smo najuređeniji mali grad kontinentalne Hrvatske - poručio je Damir Lneniček, gradonačelnik Daruvara.

image

Od izvora do mora u Daruvaru

Od izvora do mora

U akciji su sudjelovale brojne udruge i organizacije: HVIDRA Daruvar, Moto klub Daruvar, UOSI, Ždralice, Foto film klub, Udruga umirovljenika, Udruga mladih NADA, Korak dalje, Hrvatske šume, Pučka knjižnica i čitaonica, Turistička zajednica Daruvar Papuk, Javna vatrogasna postrojba Daruvar, Razvojna agencija Daruvar RADA, kao i djelatnici daruvarskih osnovnih i srednjih škola i vrtića.

image

Od izvora do mora u Daruvaru

Od izvora do mora

Podsjetimo, u ovogodišnjemu izdanju ekološkoga projekta Coca-Cole, Konzuma, Jutarnjeg i Udruge gradova Od izvora do mora sudjelovat će čak 28 gradova. Uz promicanje zaštite vodnog bogatstva Hrvatske i poticanje na primjereno odlaganje otpada, velika je novost ovogodišnjeg izdanja sadnja drveća u urbanim sredinama, koja će biti financirana iz nagradnoga fonda natječaja ovog projekta, s ciljem smanjenja ispuštanja ugljikova dioksida i snižavanja temperature zraka.

image

Od izvora do mora u Daruvaru

Od izvora do mora
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:22