ŠEF SDP-a

DAVOR BERNARDIĆ 'Nismo slučajno odabrali ovaj dan da predstavimo našu koaliciju, ali ovo je tek početak, bit će još veća, još jača'

Davor Bernardić
 Ronald Goršić / CROPIX

- Želimo u potpunosti restartati način na koji je Hrvatska dosad funkcionirala, rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić u večerašnjem HRT-ovom Dnevniku nakon što je danas predstavljena koalicija Restart, piše HRT.

Koaliciju uz SDP zasad čine HSS, HSU, GLAS i Snaga, no Bernardić je najavio da će je sljedeći tjedan proširiti s Damirom Bajsom, bjelovarsko-bilogorskim županom, kao i da razgovaraju s brojnim gradonačelnicima, načelnicima i županima po izbornim jedinicama.

- Ovo je tek početak, bit će još veća, još jača, rekao je Bernardić.

Bernardić je, predstavljajući program koalicije, poručio da će smanjiti broj ministarstava i neefikasnu državnu upravu, kao i broj općina i gradova...

- U potpunosti ćemo digitalizirati našu zemlju, sve javne usluge, servise i procese, jer cilj nam je da država bude istinski servis građana i što bliže njima, ali bez korupcije, rekao je Bernardić, dodajući da će se protiv korupcije beskompromisno boriti.

- Pola Vlade je otišlo zbog sumnje na korupciju, ta rak-rana je jednostavno ljudima u našoj zemlji ukrala budućnost, poručio je Bernardić.

Bernardić je najavio i modernizaciju zdravstva i reformu sustava obrazovanja te poticanje investicija koje su, kako je rekao, na rekordno niskoj razini.

Bernardić je također istaknuo da je danas Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe te da nisu slučajno odabrali dan za predstavljanje koalicije, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:25