‘ADEKVATAN IZBOR‘

Davor Filipović novi je član Nadzornog odbora Ine. Evo koliku će naknadu primati

Filipović koji je, podsjetimo, predsjednik NO-a Hrvatskih šuma, u NO-u Ine bit će član

Davor Filipović i Andrej Plenković

 Srdjan Vrancic/Cropix

Damir Vanđelić, koji je nedavno dao ostavku na mjesto ravnatelja Fonda za obnovu, te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović više neće biti u Nadzornom odboru Ine. Vanđelić je bio predsjednik NO-a, a Burilović član. Umjesto njih u NO, ulaze Davor Filipović, bivši kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, i odvjetnik Branimir Škurla. Trećeg člana NO-a Damira Mikuljana Vlada je jučer na zatvorenom dijelu sjednice imenovala za predsjednika tog tijela.

Vlada je tu odluku donijela u zadnji trenutak, prije izvanredne skupštine društva zakazane za sutra, a odluka je iznenađujuća jer je Uprava Ine javno objavila dopunu dnevnog reda izvanredne skupštine u kojoj je navedeno da će dioničari odlučivati i o prijedlogu odluke o izboru Mikuljana, Burilovića i Vanđelića za članove NO-a na mandat od šest mjeseci.

Smjene je komentirao ministar Tomislav Ćorić, koji je rekao da će novi članovi adekvatno obavljati tu funkciju kao i stari. Odgovorio je i je li to nagrada za Filipovića.

"G. Filipović je profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, iz područja organizacije i menadžmenta, ima iskustvo članstva, odnosno predsjedanja NO-om. Tu nema nagrada, jednostavno adekvatni ljudi", kazao je Ćorić.

Filipović koji je, podsjetimo, predsjednik NO-a Hrvatskih šuma, u NO-u Ine bit će član. Kad je riječ o novom predsjedniku NO-a Ine Mikuljanu, u stranci kažu da je blizak ministru Davoru Božinoviću.

Vanđelić i Burilović bili su u NO-u od sredine prosinca 2016., a Mikuljan je od lipnja 2017. Vanđelić je kao šef NO-a imao bruto godišnju naknadu oko 516 tisuća kuna, a članovi NO-a 325 tisuća kuna bruto. Tolike će naknade imati i novi članovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:26