SABORSKI ZASTUPNIK

Davor Ivo Stier: ‘Danas je trenutak kada se Srbija mora svrstati sa Zapadom‘

Stier je komentirao i položaj Srbije u odnosu na sukob Ukrajine i Rusije: “Ovo je trenutak kada Srbija mora donijeti odluku

Davor Ivo Stier

 Damjan Tadic/Cropix

Saborski zastupnik HDZ-a Davor Ivo Stier govorio je na N1 televiziji u emisiji Newsroom o padu bespilotne letjelice u Zagrebu te komentirao posljednje informacije o tom događaju.

Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo u srijedu je održalo konferenciju za medije na kojoj su izjavili da je dron bio naoružan aviobombom, ali da u njoj nije bilo vojnog eksploziva poput TNT-a.

Stier je komentirao da su neke stvari danas ipak jasnije.

“Nešto jasnije jest, glavni upitnik ostaje je li to bila meta, tko je to poslao, ali to je možda nešto što ćemo tek nakon ovog rata do kraja saznati”, kazao je Stier.

Istaknuo je da nije mudro špekulirati kada su u pitanju tako ozbiljne teme te da su mogući različiti scenariji.

“Objektivno izgleda da je teško doći do takvih dokaza da se točno zna tko je i s kojom namjerom uputio dron”, rekao je.

Stier je komentirao i medijske istupe nakon pada letjelice, navodeći da je predsjednik Vlade Andrej Plenković iznosio informacije koje mu je struka dala.

“Kad je premijer davao izjave, iznosio ih je na temelju onog što je od struke dobio u tom trenutku, ali je naložio da se napravi temeljita istraga. Danas smo vidjeli te rezultate. Mislim da je u tom segmentu on učinio ono što je morao učiniti”, kazao je.

Stier je komentirao i položaj Srbije u odnosu na sukob Ukrajine i Rusije.

“Ovo je trenutak kada Srbija mora donijeti odluku. Ako želi ući u Europsku uniju, a kaže da želi, u pregovorima je, to znači da želi biti dio političkog Zapada. EU nije nikad bila nesvrstana. Danas je trenutak kada se Srbija mora svrstati sa Zapadom, prihvatiti zapadne vrijednosti”, kazao je Stier.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2022 13:05