LOKALNI IZBORI

Davor Matijević (SDP): Split treba biti grad po mjeri radnika, a ne samo elite

Njemu Split, kako je istaknuo, nije usputna stanica nego glavno odredište

Davor Matijević

 Joško Ponoš/Cropix

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Splita Davor Matijević u ponedjeljak je poručio kako Split mora biti grad po mjeri i onih koji nisu intelektualna ili poduzetnička elita nego radnici koji zarađuju svoju plaću od nekoliko tisuća kuna.

U predizbornu kampanju za izvanredne izbore krenuo je sa Športsko-rekreacijskog centra Blatine-Škrape koji je, rekao je, bio razlog njegova bavljenja politikom jer se godinama u taj objekt nije ulagalo.

"Blatine-Škrape su danas bolji kvart za život zahvaljujući volji entuzijasta, volontera i prijatelja s kojima sam rješavao probleme i borio se za interese svog kvarta", kazao je Matijević koji je na čelu tog splitskog kotara u dva mandata.

Podsjetio je da je u splitskom Gradskom vijeću bio najaktivniji gradski vijećnik, "glasan i konstruktivan", ali ocijenio žalosnim što je morao "raditi pritisak" gradskoj vlasti da podrži osobe s invaliditetom, za subvencioniranje umjetne oplodnje, za subvencioniranje ugradnje liftova, za gradnju krematorija ili za gradnju POS-ovih stanova na čemu je, kaže, inzistirao nudeći pet lokacija.

Matijević: Split mi nije usputna stanice nego - glavno odredište

Splitu su, kaže, jednako bitne i osobe s invaliditetom i manjine i umirovljenici, kao i parovi koji se ne mogu ostvariti kao roditelji prirodnim putem ili nezaposleni, radnici i obrtnici.

"Ovo nije borba za Pantovčak ili Markov trg niti je kratki tečaj za upoznavanje grada i učenje o gradskim problemima. Split nije samo Marmontova ili Riva, a Splićanke i Splićani traže kandidata i tim ljudi koji će se jednako boriti i brinuti o Hrvojevoj ulici, kao i o Teslinoj, mojoj Šimićevoj, Papandopulovoj, Doverskoj", poručio je Matijević.

Njemu Split, kako je istaknuo, nije usputna stanica nego glavno odredište.

Podršku su mu došli dati šef stranke Peđa Grbin, kao i gradonačelnici gradova Ploča i Trogira Mišo Krstičević i Ante Bilić te načelnik općine Gradac Matko Burić.

Grbin je naglasio kako je Davor Matijević čovjek koji je kontinuirano pokretao razne inicijative za pomoć ljudima, prije svega najpotrebitijima.

"Vjerujem da će građanke i građani Splita prepoznati njegovu aktivnost, energiju i rad koji se nije pokazao samo u Gradskom vijeću, nego i u kotaru za kojeg živi i za kojeg se trudio. Nadam se da će takvu energiju prenijeti i na grad Split", istaknuo je predsjednik SDP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:58