NAKON IZBORA

Davor Štimac: Ostajem ozbiljno u politici i aktivno ću djelovati u riječkome Gradskom vijeću

U riječkome Gradskom vijeću njegova je lista osvojila četiri mandata, a u Županijskoj skupštini tri
Davor Štimac
 Ranko Šuvar/Cropix

Nezavisni kandidat za riječkoga gradonačelnika Davor Štimac rekao je u ponedjeljak da ostaje ozbiljno u politici i da će aktivno djelovati u riječkome Gradskom vijeću.

Štimac je na konferenciji za novinare istaknuo kako vjeruje da će njegova nezavisna lista biti jedan od kreatora političkog razmišljanja u Rijeci.

"Ovo je naš aktivni politički početak. U Gradskom vijeću i primorsko-goranskoj Županijskoj skupštini aktivno ćemo sudjelovati, raditi kroz programske inicijative kako bi grad i županija bili bolji. Želimo promijeniti temeljnu paradigmu političkog djelovanja", rekao je.

U riječkome Gradskom vijeću njegova je lista osvojila četiri mandata, a u Županijskoj skupštini tri.

Štimac je ocijenio da su samo nakon pet mjeseci od početka političkog djelovanja ostvarili izvanredan rezultat.

Izrazio je žaljenje što na tom području nije izašlo više građana na izbore. "Željeli bismo da imaju puno više interesa da sudjeluju u odlučivanju tko upravlja gradom. Radit ćemo na tome u sljedećem razdoblju i promijeniti klimu", najavio je Štimac.

Izvijestio je da je nakon objave rezultata osobno čestitao izabranom gradonačelniku Marku Filipoviću.

"Nadam se da će maksimalno uspjeti voditi grad na korist građana, a mi ćemo pomagati svojim konstruktivnim idejama", dodao je Štimac.

Nositeljica nezavisne liste za Županijsku skupštinu Iva Rinčić ocijenila je da je "važna sinergija njihovih dviju lista" za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu. "Ne razmišljamo o koalicijama ni o političkom trgovanju", rekla je Rinčić.

Štimac je potvrdio da s izabranim kandidatima te liste u vijeću i skupštini nema trgovine. Na pitanje je li moguće da prihvati mjesto predsjednika Gradskog vijeća ako mu se ponudi pri pregovorima za sastavljanje većine, istaknuo je kako ga to uopće ne interesira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 07:07