PEĐA GRBIN

‘Demokracija je u RH potučena do nogu, a ne oporba. Za ključne odluke nužna je dvotrećinska većina‘

Grbin je kazao kako stanje oko pandemije nije redovno stanje i da to treba jasno reći
 Ranko Suvar/Cropix

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kazao je u emisiji Hrvatskog radija "Oporbeni zarez" kazao je kako su nove mjere Nacionalnog stožera kontradiktorne. Dodao je kako stanje oko pandemije nije redovno stanje i da to treba jasno reći.

- Mi ne tražimo ništa više od Vlade Republike Hrvatske osim da se one mjere koje su teške, koje izlaze iz okvira redovnog, donose na način koji je propisan Ustavom RH, a to je dvotrećinskom većinom - istaknuo je predsjednik SDP-a.

Grbin je rekao kako su vladajući odugovlačili s donošenjem mjera i da su s tim odugovlačenjem doveli Hrvatsku u ovakvu tešku situaciju. Poručio je kako Vlada Republike Hrvatske nije radila dobro. Naglasio je kako mu nije jasno zašto Vlada izbjegava dogovor s oporbom.

- I mi smo dobili potporu građana ove zemlje da radimo svoj posao, da se naš glas čuje, ali da se čuje i glas onih koji su nas izabrali da ih zastupamo - kazao je.

Dodao je da oporba nije potučena do nogu, kako je to rekao predsjednik Vlade Andrej Plenković, već da je potučena do nogu hrvatska demokracija od strane onih koji ne razumiju da je u ovakvoj krizi potrebno veće suglasje i razumijevanje drugih i drugačijih.

- Ovdje pobjednici možemo ispasti ako svi zajedno djelujemo, smanjimo broj zaraženih i broj umrlih od ove opake bolesti. To bi trebao biti posao i cilj svih nas - kazao je Grbin u emisiji Hrvatskog radija "Oporbeni zarez".

Kazao je da oporba od prvog dana ove krize daje konstruktivne prijedloge.

- Kada vidimo da je negdje prevršena svaka mjera, onda reagiramo. Tamo gdje tome nije tako, tamo Vladine prijedloge podržavamo i to ćemo činiti i u buduće - kazao je Grbin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:40