PROJEKT DUPLI KRUH

Deset tisuća komada duplog kruha podijeljeno je korisnicima pučkih kuhinja

Dupli kruh izuzetno je hranjiv, bogat proteinima i vlaknima te zbog prirodnog kvasca s lakoćom ostaje svjež i nekoliko dana
 Projekt Dupli Kruh

Čak 10 tisuća komada kruha je podijeljeno do danas u projektu Dupli kruh koji je prije nekoliko tjedana započeo u Hrvatskoj. Mladi entuzijasti, prehrambeni tehnolozi i ekonomisti razvili su model u kojem svi dobivaju. Korisnici pučkih kuhinja i socijalnih samoposluga besplatni kruh, građani zdravi obrok koji svjež može stajati i nekoliko dana, a industrija smanjuje tehnološki višak i pretvara ga u namirnicu.

Popis prodajnih mjesta u kojima već danas možete kupiti Dupli kruh nalazi se na web stranici www.duplikruh.hr.

image
Projekt Dupli Kruh

Ovaj po mnogočemu poseban kruh nastaje od nusproizvoda pivskog ječma, brašna i tropa isključivo domaćeg porijekla koji zajedno tvore nutritivno bogat zdravi kruh. Izuzetno je hranjiv, bogat proteinima i vlaknima te zbog prirodnog kvasca s lakoćom ostaje svjež i nekoliko dana bez pljesnivosti.

image
Projekt Dupli Kruh

U poplavi loših proizvoda ovaj kruh izdvaja se proizvodnjom zasnovanom na fermentaciji divljim kvascem što podrazumijeva dugo sazrijevanje tijesta u kojem se ono potpuno probavi. Umjesto praznih kalorija, bogat je složenim ugljikohidratima nižeg glikemijskog indexa pa stoga ne provocira inzulinske skokove.

Projekt Dupli kruh pokrenut je kao odgovor na zabrinjavajuću situaciju Hrvatske koja ima više od tri tisuće beskućnika, a 400 tisuća tona hrane baca se godišnje.

image
Projekt Dupli Kruh

Kako bi mijenjali Hrvatsku stvarnost na bolje, mladi tim poduzetnika iz Kroštula pekarnice te s partnerima iz Zagrebačke pivovare započeo je priču u kojoj kupnjom jednog zdravog kruha u nekom od trgovačkih lanaca diljem Hrvatske, Kroštula jedan kruh daruje pučkim kuhinjama i socijalnim samoposlugama. Dupli kruh tako svakog dana dobivaju upravo najpotrebitiji sugrađani kojima samim time zajedno osiguravamo barem jedan kvalitetan i nutritivno bogat obrok.

Dupli kruh se može kupiti u sljedećim trgovinama: Interspar, Kaufland i Konzum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2022 16:44