BIVŠI VATERPOLIST

DETALJI DRAME NA VEČERI U SPLITSKOM RESTORANU Hajdukov fizioterapeut doslovce mu je spasio život: 'Triput smo ga gubili i na kraju uspjeli oživjeti'

 
 CROPIX

Na večeri održanoj nakon malonogometnog turnira 'Četiri kafića' u restoranu 'Duje' na Gripama odvijala se prava drama. Domeniko Sisgoreo, Hajdukov fizioterapeut, doslovce je oživio Marija Budimira, nekoć kapetana vaterpolista Jadrana i supruga pjevačice Doris Dragović.

Naime, prije same svečane večere na kojoj se proslavljao završetak uspješnog turnira Budimiru je pozlilo. Uhvatio se za grudi, jauknuo i srušio se. Imao je srčanih problema i sve je izgledalo, vrlo, vrlo ozbiljno.

Srećom da je među uzvanicima u blizini bio i Sisgoreo, iskusni medicinski djelatnik, već desetljećima u Hajduku. Priskočio je u pomoć nesretnom Budimiru i vratio mu srce u funkciju. Kažu očevici da ga je triput reanimirao i na kraju uspio, a došla su i kola Hitne pomoći.

Tijekom noći Mario Budimir je u splitskoj bolnici operiran. Kako neslužbeno doznajemo, ugrađena su mu dva stenta, a situacija je još uvijek daleko od bezazlene.

Sve nam je to potvrdio i Sisgoreo:

- Da, sve je to točno, triput smo ga gubili, a bio je tu i jedan liječnik. Masirao je srce, a ja sam upuhivao zrak, davao umjetno disanje Mariju. Nadam se da smo ga spasili, jer još je u bolnici i stanje je ozbiljno. Zvala me Doris jutros i rekla da je Mario sam otvorio oči i da reagira na svjetlo – rekao nam je Sisgoreo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:34