BORBA PROTIV COVIDA-19

DEZINFICIRANA ČITAVA UDBINA, LIČKO ŽARIŠTE ŠIRENJA KORONAVIRUSA 'Najbitnije je da se sada zauzda širenje virusa, mjesto ostaje u potpunoj izolaciji'

 
Dezinfekcija Udbine

Broj oboljelih u Udbini tijekom dana ostao je na 10, a čekaju se rezultati uzorka uzetih od 18 osoba. Koronavirus je u ovaj dio Like najvjerojatnije stigao iz Zagreba, od osobe koja je nakon potresa došla u kontakt s dvije obitelji u Udbini. Mjesto je i dalje u potpunoj karanteni. Tamo je moguće ući, ali je nemoguće izaći bez odrađene 14-dnevne karantene (osim za dostave). Najbitnije je da se virus zauzda od širenja, pogotovo za štićenike mjesnog doma za stare i nemoćne. Iz tog razloga je u poslijepodnevnim satima dezinficirano je čitavo mjesto. Dezinfekciju je provelo poduzeće Crikvenica-Opatija-Eko d.o.o.

Iz Stožera civilne zaštite Udbine pozvali su građane da oslobode sve zajedničke prostorije u stambenim zgradama od stvari te su dezinficirani i svi javni prostori, kao i pogoni dvaju poduzeća gdje je među radnicima izbio koronavirus. Dezinficirana su čak i dostavna vozila koja su ulazila i izlazila iz Udbine.

Potpuno puste ulice

- Na policijskom punktu na ulazu u mjesto je osoba koja dezinficira vozila opskrbe, koja u mjesto mogu ući od 7 do 15 sati. Postupak je sljedeći: vozilo prijeđe preko dezinficiranih spužvi, a potom cijelo bude dezinficirano. Odlazi dalje na odredište, no vozač niti u jednom trenutku ne smije izaći iz vozila. Na lokaciji gdje dostavlja moraju osigurati istovar, te nakon toga on ponovno dolazi na policijski punkt, gdje mu opet dezinficiraju vozilo - rekao nam je načelnik Udbine Josip Seučer.

Ulice u Udbini su potpuno puste, ljudi su zatvoreni u svojim kućama i obavljaju samo najnužnije poslove. Zaraza se probila izvan dvije obitelji, no, zasad, situacija je dobra jer je reakcija nadležnih bila pravodobna u sprečavanju širenja zaraze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:46