SNAŽNI UDARI

DHMZ izdao upozorenje, olujni vjetar stvara probleme u prometu: A1 i A6 su djelomično zatvorene

Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 9 do 13, a na Jadranu od 15 do 18 stupnjeva Celzijusovih

Snažni udari bure

 Damir Skomrlj/Cropix

Državni meteorološki zavod zbog snažnog je vjetra izdao žuto i narančasto upozorenje za Kvarner, Istru i Dalmaiju.

Kako javljaju, danas će biti djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano, u istočnim predjelima povremeno više oblaka, a popodne i navečer može mjestimice pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni. Na Jadranu jaka i olujna bura postupno će slabjeti i u drugom dijelu dana okrenut će na sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 9 do 13, a na Jadranu od 15 do 18 stupnjeva Celzijusovih, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak.

Što se tiče vremenske prognoze za utorak, DHMZ najavljuje da će na Jadranu prijepodne biti djelomice sunčano, a poslijepodne i navečer uz više oblaka ponegdje kiša. U unutrašnjosti će biti oblačno mjestimice s kišom, a u najvišem gorju može biti i susnježice. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu umjereno jugo, osobito na sjevernom dijelu, a u Dalmaciji ujutro još umjerena bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će od 0 do 4, a na Jadranu od 6 do 10 °C. Najviša dnevna uglavnom između 8 i 11, a na Jadranu 14 i 17 °C.

image

Upozorenje DHMZ-a

Dhmz

HAK: Neke dionice zatvorene zbog vjetra

Hrvatski autoklub javlja da su za sav promet otvoreni Paški i Krčki most, a zbog vjetra samo za osobna vozila otvorene su neke dionice na A1 i A6.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27); dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).

Na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja te na Mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Povodom blagdana Uskrsa zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju (zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1) bit će na Uskrsni ponedjeljak (18. travnja) od 14 do 23 sata.

Na većini prijelaza s Bosnom i Hercegovinom na ulaz osobna vozila čekaju od pola sata do dva sata na prijelazu Bogovolja/Hadžin Potok. Na izlazu prema mađarskoj pola sata. Teretna vozila na ulaz u Hrvatsku na prijelazu Tovarnik-Šid čekaju tri sata. Trajekti i brodovi plove redovito.

Zbog vjetra, u prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Dubrovnik-Pomena-Korčula-Hvar-Milna-Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:52