VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ opet za dio zemlje upalio meteoalarm: Evo kakvo nas vrijeme čeka danas i do kraja tjedna

Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 stupnjeva Celzijusovih

Ilustrativna fotografija

 Damjan Tadic/Cropix

Bit će djelomice sunčano, ali nestabilno, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak.

Prijepodne će mjestimične kiše biti uglavnom na sjeveru unutrašnjosti, a uz jači dnevni razvoj oblaka lokalni popodnevni pljuskovi i grmljavina izgledni su i drugdje na kopnu, prema noći i na sjevernom Jadranu. Najviše sunčana vremena očekuje se na dalmatinskoj obali.

Vjetar uglavnom slab, na moru i umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 stupnjeva Celzijusovih.

"U četvrtak na istoku Hrvatske djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, pri čemu ujutro oblačnije, mjestimice i malo kiše. Uz dnevni razvoj oblaka poneki pljusak moguć je i u drugom dijelu dana, ponajprije u Podunavlju. Najviša temperatura između 23 i 25 °C.

Malo manje toplo bit će u središnjoj Hrvatskoj, uz barem djelomice sunčano vrijeme. Ujutro je ponegdje moguća magla, a poslijepodne uz jači razvoj oblaka lokalno pljuskovi i grmljavina.

Pljuskovi i grmljavina mogući su i u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Istre, osobito od sredine dana. Na sjevernom Jadranu uz dosta sunčanog vremena uglavnom dnevni razvoj oblaka, ali bez oborine. Vjetar slab, na moru do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni.

Na srednjem Jadranu pretežno sunčano, a u unutrašnjosti Dalmacije uz umjeren dnevni razvoj oblaka postoji vjerojatnost za poneki pljusak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni.

Na jugu Hrvatske prevladavat će suho i sunčano, a uz umjeren razvoj oblaka mala je vjerojatnost za poneki pljusak u zaobalju. Uz slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar more će biti malo do umjereno valovito, osobito prema otvorenom", objavila je Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. za HRT.

DHMZ je za zagrebačku, karlovačku i riječku regio upalio žuti meteolaram, što znači da je vrijeme potencijalno opasno. Meteoalarm je upaljen zbog mogućih velikih pljuskova i grmljavine.

Sunčanije, ali i dalje nestabilno

"U sljedeća dva dana u kopnenom području većinom sunčano. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice je moguć poneki pljusak, a u nedjelju se značajno povećava vjerojatnost za opet češće pljuskove.

Na Jadranu pretežno sunčano, pri čemu na sjevernom dijelu oblačnije, a u nedjelju su posvuda mogući pljuskovi i grmljavina", prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

image

Vrijeme u četvrtak

Dhmz/

HAK: Kolnici vlažni i skliski, mogući su odroni

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, mogući su odroni pa vozačima iz Hrvatskog auto kluba (HAK) vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog tehničkih problema na graničnom prijelazu Batina prekinut je promet za putnike i robu trećih zemalja u oba smjera.

Zbog radova u Hercegovačkoj ulici u Metkoviću zatvoren je GP Gabela Polje. Promet se preusmjerava na GP Metković i GP Nova Sela.

Radovi su na sanaciji kolnika na lokaciji bivšeg graničnog prijelaza Bregana, vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 07:54