ŽIG DISKRIMINACIJE

Digla se bura zbog žiga Pošte, SDP-ovci u šoku: ‘Ovo je i za HDZ previše! Pa oni ovim slave referendum Željke Markić!‘

Zašto Pošta nije stavila na žig referendum o hrvatskoj samostalnosti ili pristupanju EU, nego baš referendum o braku?

Žig Hrvatske pošte povodom obljetnice referenduma o braku

 Hrvatska Pošta/

Potez Hrvatske pošte, koja je povodom godišnjice referenduma o braku izdala prigodni žig, SDP-ovce je izuo iz cipela. Oglasili su se žestokim priopćenjem i u dahu prozvali HDZ i Ivana Čulu, predsjednika Uprave Hrvatske pošte, optužili ih za ustavnu diskriminaciju dijela građana, lopovluk koji se, kažu, odvija pod šapom Čule i HDZ-a, i na koncu kašnjenje pošte koja je zakasnila i sa spornim žigom.

Klerikalizacija javnih institucija u Hrvatskoj nije ništa novo, ali "prigodni" poštanski žig Hrvatske pošte povodom godišnjice referenduma o braku u Hrvatskoj SDP-ovcima je ipak iznenađujuća odluka.

- Hrvatska pošta odlučila je napraviti prigodni žig na datum 20. prosinca za referendum kojim je dio naših sugrađana postao i službeno ustavno diskriminiran. Takva definicija braka unazadila je i polarizirala naše društvo. Ipak, Vlada predvođena SDP-om Zakonom o životnom partnerstvu unaprijedila je status diskriminiranih članova našeg društva - kažu SDP-ovci ne propuštajući navesti kako su djelomično ipak spasili stvar.

Potom kažu da je Hrvatska pošta odlučila "proslaviti" godišnjicu diskriminirajućeg referenduma žigom koji portal Željke Markić naziva "trajnim simbolom velikog uspjeha", ali sa zakašnjenjem od čak 20 dana, budući da je referendum održan 1. prosinca.

- Kašnjenje za Hrvatsku poštu nije nikakva novost, više je nepisano pravilo, a ovaj put kao da su zakasnili nekoliko stoljeća - kažu SDP-ovci uz napomenu "kako je ovo prvi referendum koji je Hrvatska pošta odlučila staviti na svoj žig". Nije im, dodaju, palo napamet tako obilježiti referendum o hrvatskoj samostalnosti ili pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, koji su doista bili veliki uspjeh. Pošta se, kažu, otvoreno svrstala na stranu desničarenja i diskriminacije dijela građana, što je za nacionalnog poštanskog operatera neprihvatljivo.

Osvrnuli su se SDP-ovci i na korupciju u režiji HDZ-a pa naveli kako niti Hrvatska pošta nije izuzetak.

- Pod palicom trenutnog predsjednika Uprave Ivana Čule, Hrvatska pošta nabavljala je preplaćene paketomate bez javne nabave, kupila dvojbene uređaje za smanjenje potrošnje goriva kod motornih vozila, prodavala vrijedne nekretnine ispod tržišne cijene, i to je samo dio ‘uspjeha‘. Naravno, Ivan Čulo je član HDZ-a i blizak je predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću te je bez obzira na brojne afere ostao na čelu Hrvatske pošte - kažu u SDP-u i zaključuju:

- Ovim potezom Hrvatska pošta potpuno se ogolila i bez zadrške pokazala ono na što već dugo upozoravamo: HDZ-u nisu bitni građani, bitni su im samo oni sami i njihovu ‘kumovi‘. Krajnje je vrijeme da Čulo ode s rukovodeće pozicije i da HDZ makne svoju šapu s Hrvatske pošte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:52