BITKA ZA VINOGRADSKU

Dijana Zadravec se oglasila nakon smjene: ‘Koruptivna hobotnica privremeno je pobijedila‘

Zadravec od danas više nije predstojnica Zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice
Dijana Zadravec, Zorav Vatavuk
 Ronald Gorsic/Cropix

Dijana Zadravec, koja od danas više nije predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice, za N1 televiziju je kratko poručila da je "koruptivna hobotnica privremeno pobijedila".

Podsjetimo, Zadravec je smijenjena odlukom v.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, Zorana Vatavuka.

Vatavuk je preuzeo upravljanje Zavodom umjesto Zadravec do imenovanja novog predstojnika te je osiguran dovoljan broj radiologa za redovito funkcioniranje cijelog bolničkog sustava, kaže se u priopćenju.

"Vođenje tog zavoda od Zadravec u proteklom razdoblju rezultiralo je ozbiljno narušenim međuljudskim odnosima, što je dovelo do velikog odljeva kadrova iz naše ustanove. Takvo daljnje stanje je neodrživo, prije svega, zbog ugrožavanja redovitog pružanja usluga pacijentima, ali i daljnjeg urušavanja radiološke djelatnosti u bolnici. Uz to, eskalacija sukoba prešla je granice naše ustanove, sukobi i međusobne optužbe u javnosti nanose nemjerljivu štetu KBC Sestre milosrdnice i svim zaposlenicima", izjavio je Vatavuk.

Ističe kako je tijekom proteklih dana obavio veliki broj pojedinačnih i skupnih razgovora sa zaposlenicima, posebno s onima čiji je rad apostrofiran proteklih dana. Želio je, kaže, u neposrednom kontaktu sa zaposlenicima čuti svakoga od njih i osobno se uvjeriti u činjenično stanje i vidjeti gdje su žarišta problema i kojim putem krenuti prema rješenjima.

Uz to, dobio je izvješća Povjerenstva za unutarnji nadzor, mišljenje Glavnog radničkog vijeća, te čuo razmišljanja Stručnog povjerenstva bolnice. Sva ta izvješća i mišljenja su savjetodavnog karaktera i imaju za cilj pomoći ravnatelju kod donošenja odluka.

Eskalacija problema s radiolozima

"Svi smo bili svjedoci eskaliranja problema s radiolozima u našoj bolnici, posebno u Institutu za tumore u Ilici. Određeni broj kolegica i kolega radiologa je otišao iz naše bolnice u druge ustanove, dio njih najavio je uskoro odlazak, a sve skupa je prijetilo da naši pacijenti ostanu bez blagovremenih usluga. To nisam dozvolio i prvi korak mi je bio osigurati redovite usluge pacijentima, a kolegicama i kolegama, koliko god je moguće, optimalne uvjete za rad", ističe Vatavuk.

Pacijentima je poručio kako mogu biti mirni te da će im sve potrebne usluge biti na raspolaganju.

Vezano uz javno iznesene sumnje Dijane Zadravec na nepravilnosti i kaznena djela, koja je prijavila Državnom odvjetništvu i MUP-u, Vatavuk ističe da kao v.d. ravnatelja i kolega snažno podržava njezina nastojanja da se zakonski sankcioniraju sve nepravilnosti u ustanovi.

Ne smije se, dodaje, dozvoliti da bilo tko bude talac ili kolateralna žrtva nečijeg nezakonitog djelovanja. Također je naveo kako najnovije izvješće interne revizije koju je zatražio njegov prethodnik na mjestu v.d. ravnatelja pokazuje da nisu utvrđene nepravilnosti u poslovanju bolnice.

U petak, 21. svibnja, Upravno vijeće raspisuje natječaj za izbor novog ravnatelja KBC Sestre milosrdnice, a Vatavuk ponavlja kako se neće javiti na natječaj za ravnatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 13:26