NEMA INTERNE ISTRAGE

'Dijanu Čuljak na HRT-u tretiraju poput Ive Sanadera u HDZ-u'

 Cropix

ZAGREB - Nova interna istraga na Hrvatskoj radioteleviziji, kojom bi se trebalo utvrditi je li Dijana Čuljak (čiji je uskoro bivši suprug Vladimir Šelebaj Sellier u pritvoru zbog sumnje za zloporabu položaja i ovlasti), bila u sukobu interesa, zasad se neće provesti.

- To ne znači da sjedimo skrštenih ruku. Reagirat ćemo ako dobijemo nova saznanja, odnosno dokumente prema kojima bi se trebalo pokazati je li Dijana Čuljak bila suvlasnica tvrtke Core Media.

Nisu je zvali

Nas na HRT-u, konkretno zanima je li kao zaposlenica naše kuće istodobno bila suvlasnica tvrtke koja je televizijske sadržaje prodavala konkurentskoj televizijskoj kući. U tom slučaju, primorani bismo bili izreći najtežu moguću disciplinsku mjeru - otkaz - kažu u upravi HRT-a.

- Očito je nekome bilo u interesu da se zaključi kako Čuljak nije bila u sukobu interesa - kažu danas novinari HRT-a. O Dijani Čuljak, koja se već mjesec dana nalazi na bolovanju, pričaju svi, ali nerado govore za medije.

Njezina dobra prijateljica Hloverka Novak-Srzić kaže da ne pamti kada se posljednji put čula s Dijanom.

- Žena je bila u bolnici, zato se nismo čule - tvrdi Hloverka, koja niječe kako je bila pozvana u USKOK na ispitivanje.

Nisu razgovorljiviji ni ostali novinari i urednici koji su donedavno s Dijanom Čuljak ispijali kave. Interesantno je da nitko od njih, kako nam kažu, proteklih tjedana nije nazvao ni na bilo koji drugi način kontaktirao bolesnu kolegicu.

‘Neće biti jedina’

- Dijanu Čuljak njezini prijatelji na HTV-u trenutačno tretiraju kao što to čini većina članova HDZ-a na spomen imena Ive Sanadera. Padne li Dijana, neće biti jedina, mnoge će povući za sobom.

Na HRT-u se vrlo dobro zna tko je sve u fušu radio za Novu TV. Progovori li Dijana, mnogi će na HTV-u zauvijek zašutjeti - govore nam neki od HRT-ovih novinara koji su proteklih godina na kolegijima upozoravali na to da je Dijana Čuljak u sukobu interesa .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 14:57