ČELNIK STOŽERA

DIJASPORA JE POSLUŠALA SAVJET STOŽERA Ministar Božinović otkrio koliko se Hrvata vratilo u domovinu uoči Uskrsa

Davor Božinović
 Daniel Kasap/POOL/HINA / CROPIX

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović u Dnevniku Nove TV je komentirao najnovije informacije o borbi Hrvatske protiv epidemije koronavirusa.

U razgovoru s reporterom Andrijom Jarkom ministar Božinović je otkrio nalazi li se Hrvatska trenutno u najkritičnijem razdoblju epidemije te razmišlja li se o pooštravanju mjera.

Na pitanje zabrinjavaju li ga podaci iz Dalmacije, Božinović je odgovorio kako bi bilo puno bolje da nije došlo do proboja u domovima za starije.

"Stožer je izdao nove upute za sve domove za starije. U tom dijelu moramo učiniti sve što možemo. Domovi su se dosta dugo dobro držali. Treba vidjeti kako je virus došao u domove i napraviti sve kako bi se rizik sveo na minimum", rekao je Božinović.

Rekao je da u proteklih dana oko 700 Hrvata ušlo u Hrvatsku te je dijaspora očito poslušala savjete Stožera da se ne vraćaju u domovinu. Ponovio je i kako su svima uzeti brisevi te im je određena mjera samoizolacije.

Na pitanje jesmo li doživjeli vrhunac epidemije, Božinović je rekao kako je trenutni rezultat zasluga svih koji se pridržavaju mjera.

"Pitanje fizičke distance i pridržavanje svih ostalih mjere je način na koji se možemo s ovime nositi", rekao je ministar.

Upitan hoće li doći do pooštravanja mjera, Božinović je kazao kako pokušavaju sve kako ne bi bilo represivnih mjera.

"Nadamo se da ih neće biti, jer se naši građani uglavnom pridržavaju mjera", rekao je Božinović za Novu TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 02:28