POTRAGA U DALMACIJI

Dijete (3) nestalo na području Zagvozda, pronađeno više od dva kilometra od kuće

Odmah po dojavi od Centra 112 alarmirani su i svi članovi HGSS stanice Makarska te je pokrenuta žurna potraga
HGSS
 
 hgss

U nedjelju malo iza 12 sati na dežurni telefon HGSS stanice Makarska stigla je dojava da je izgubljeno trogodišnje dijete, piše Dalmacija danas.

Dijete se udaljilo u nepoznatom smjeru od svoje obiteljske kuće na području Općine Zagvozd u mjestu Krstatice. Nakon uzaludnog traženja od strane obitelji i prijatelja, majka je prijavila nestanak PGP Imotski.

Odmah po dojavi od Centra 112 alarmirani su i svi članovi HGSS stanice Makarska te je pokrenuta žurna procedura organizacije potrage i spašavanja. Kako je akcija bila visokog stupnja hitnosti, u rekordnom roku angažirani su svi resursi kojima HGSS raspolaže, uključujući helikopter HRZ-a s dežurnom ekipom letača spašavatelja, ekipa s bespilotnim letjelicama, potražni psi, sve raspoloživo ljudstvo te JVP Imotski.

Zahvaljujući brzoj reakciji djelatnika PGP Imotski koji su također angažirali sve svoje raspoložive snage, na sreću svih prisutnih, nestalo dijete je pronađeno nešto više od dva kilometra od svoje kuće u 12:46 sati. Izuzetno smo ponosni, kako na naše snage, tako i na suradnju sa svim drugim službama koje pokazuju snagu svog djelovanja u ovakvim situacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:27