BOLNICA U PULI

Dijete zaraženo koronom otpušteno nakon pet dana liječenja: ‘Ova varijanta virusa ne bira‘

Danas se Općoj bolnici Pula na liječenju nalazi ukupno 47 pacijenata, od kojih je na Odjelu za infektologiju 38 osoba

Irena Hrstić, ravnateljica Opće bolnice Pula

 Goran Sebelic/Cropix

Osmogodišnje dijete koje se zbog korone liječi u pulskoj bolnici danas je otpušteno. To je dijete bilo na COVID odjelu pulske Opće bolnice na liječenju pet dana, no srećom nije bilo na kisiku. Kako saznajemo, u pitanju su bili svi izraženi simptomi epidemije kao što su visoka temperatura, povraćanje i proljev koji su zahtijevali bolničko liječenje.

- Srećom, danas je dijete otpušteno iz bolnice i sve je prošlo dobro. Dosad je kod nas bilo jedno ili dvoje djece zbog korone na liječenju, sada ima sve više djece koja su pozitivna. Ovo bi trebalo biti upozorenje za sve. Epidemija je aktivna i moramo toga biti svjesni. Rješenje je cijepljenje i držanje razmaka, ističe ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić.

Inače, danas se Općoj bolnici Pula na liječenju nalazi ukupno 47 pacijenata, od kojih je na Odjelu za infektologiju 38 osoba, a u respiracijskom centru 9 osoba. Kako kaže Hrstić većina njih je u dobi od 60 do 64 godine, ali među njima ima i mlađih.

- Na odjelu je i jedna trudnica od 25 godina koja teže diše. Prima nešto malo kisika. To je druga trudnica koja je kod nas u ovom balu epidemije. Očito to sve dokazuje da ova varijanta virusa ne bira ništa. Mi se u bolnici ničega ne bojimo, osim nedostatka kadra na što stalno upozoravamo, ali čini mi se da ti apeli ne pomažu jer se ništa ne mijenja. Ne znamo više što bi bilo potrebno učiniti da ljudi shvate ozbiljnost situacije, zaključila je Hrstić. Inače, danas je u Istri potvrđeno 139 novozaraženih osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:52