PRESTIŽNA LOKACIJA

DIKAN DEMANTIRA DA PRODAJE KUĆU U DUBROVNIKU ZA MILIJUN EURA ' Ja nemam ništa s tim'

 Njuškalo

Josip Radeljak Dikan prodaje kuću u povijesnoj jezgri za milijun eura, a oglas je objavljen 24. ožujka na jednom specijalizirano portalu, piše Dubrovnik.net.

No, kontroverzni poduzetnik demantirao je vijest o prodaji kuće.

- Ma, kakva prodaja kuće? Ja u Dubrovniku, Bogu hvala, nemam nikakvih nekretnina. Ne znam tko i što sada prodaje, ali ja nemam ništa s tim – komentirao je za Dubrovački vjesnik u svom stilu Josip Radeljak vijest o najnovijoj transakciji koja je zaintrigirala domaću javnost.

Kuća je opisana kao atraktivna nekretnina od 220 kvadrata u blizini Straduna, luksuzno namještena. Riječ je o nekretnini zbog koje je Radeljak prijavljen i osuđen na godinu dana zatvora za ozbiljnu devastaciju kulturnog dobra unutar nje. Ovo nije prvi put da se kuća našla na tržištu nekretnina. Mediji su o njoj već pisali 2009. kada se cijenila duplo više, na oko 2 milijuna eura.

Dikan: Đelu u životu takvog nisam vidio, takvo izobličeno lice, ali sve mu opraštam!

Već tada je Dikanov sin Leo, čijoj tvrtki je kuća formalno pripadala, izjavljivao kako ima zainteresiranih kupaca, ali kako se tržište nekretninama promijenilo te kako je otegotna okolnost za prodaju gužva koju stvaraju gosti s kruzera u Dubrovniku. Zbog toga, prema njegovim riječima, Dubrovnik više nije toliko atraktivan, kao, primjerice, Crna gora, govorio je.

Josipu Radeljaku Dubrovnik zasigurno više nije omiljeno odredište za odmor, nakon neugodnosti koje je imao nakon što je javnost doznala za aferu "nasljedstva Aksela Petrovića" u kojoj se Dikan pojavio kao jedan od nasljednika njegova bogatstva. Dubrovačka javnost je bila zgrožena njegovim ponašanjem prema Akselovoj sestri Vandi koja ga je prijavila za krivotvorenje oporuke o čemu se još uvijek vodi sudski spor. Dikana je zbog svega toga u jednom dubrovačkom kafiću verbalno napao i zalio kavom poznati dubrovački skladatelj Đelo Jusić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:57