prepirka oko pandemije

Đikić i Bakić se posvađali na Twitteru: ‘Pozvao je građane da pišu mojim nadređenima...‘

Njih dvojica se od početka epidemije razilaze u stavovima oko obuzdavanja koronavirusa u Hrvatskoj
Ivan Đikić i Nenad Bakić
 Cropix

Znanstvenik i molekularni biolog s Goethe Sveučilišta u Frankfurtu Ivan Đikić na Twitteru se porječkao s inovatorom i matematičarom Nenadom Bakićem. Njih dvojica već neko vrijeme ratuju na društvenim mrežama zbog različitih pogleda na epidemiju koronavirusa, a situacija je sada eskalirala.

Đikić je na Twitteru napisao kako Bakić poziva građane da pišu njegovim nadređenima o tome što on radi u slobodno vrijeme.

"Pozivam ga da piše sam sa svojim imenom i prezimenom, a ne da se skriva iza drugih. Sličan scenarij s kolegicama PK i AAR u Londonu i ZG. Hrabro", napisao je Đikić priložio objavu koju je napisao Bakić.

"Možda bi trebalo pozvati građane Hrvatske da pišu akademiku Đikiću na njegovu službenu adresu i institucije, da im iskažu svoje mišljenje oko vrlo intenzivnog angažmana, pa i velikim dijelom u radnom vremenu, a bez ikakvih analiza i znanstvenih argumenata", stoji u Bakićevoj objavi.

Nakon Đikićeve objave na Twitteru, ispod se ponovno javio Bakić koji je Đikića prozvao da iznosi neistine.

"Akademiče Đikiću, iznosite neistine. Nisam pozvao građane, nego napisao da bi to možda trebalo napraviti. Da pozovem građane, dobili biste stotine emailova, ako ne i tisuće, i to biste znali. Predlažem da se prestanete baviti sa mnom i počnete aktivno doprinositi krizi makar nekim konkretnim analizama, u Hrvatskoj, a još bolje u Njemačkoj – ono slikanje ispred plakata se ne broji", napisao je Bakić.

Bakić je zatim objavio i nekoliko svojih novijih procjena i analiza u kojima piše kako je epidemija u značajnom padu.

Bakić i Đikić, inače, imaju posve različite poglede na epidemiju. Dok je Đikić pozivao na zatvaranje i strože epidemiološke mjere u situaciji kad je u Hrvatskoj počeo rasti broj slučajeva, Bakić je smatrao kako su mjere u Hrvatskoj sasvim primjerene situaciji te da je epidemija pod kontrolom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:06